E-sigaret: Kangertech EVOD 2

Bijna iedereen kent het inmiddels wel, het nieuwe fenomeen in rokersland, hét grote dilemma en discussiepunt op radio, internet en vooral TV; de digitale sigaret, de e-sigaret. Ook benieuwd naar dit fenomeen? Lees dan verder, want wij hebben een Kangertech EVOD 2 getest!

Kangertech EVOD 2 e-sigaret

De e-sigaret is een elektrische versie van roken, we noemen het roken 2.0, maar in 'het wereldje' heet het gewoon dampen. En dat is het ook; waterdamp uit een plastic, of in de duurdere varianten, stalen pijpje met daarin een batterij, een gloeispiraal, ook wel coil of atomizer genoemd en daarbovenop of in sommige gevallen naast, een tankje met e-liquid; de clearomizer met daar aan vast in de meeste gevallen een mondstuk waaraan gelurkt wordt. Door een stroompje door de spiraal te laten gaan, wordt de e-liquid omgezet in nicotinehoudende damp die geïnhaleerd wordt. Hetgeen wat uitgeblazen wordt is waterdamp met eventueel een restje van de smaakstof die is toegevoegd aan de vloeistof, en dat kunnen er honderden zijn; variërend van aardbei tot de meest exotische cocktails, en van tabak (duh!) in tientallen varianten tot chocolade en koffie, desnoods mét versgebakken koekjes (geen grapje!). You name it, it is out there, en als je niet vindt wat je zoekt, mix je het gewoon zelf.

Bovengetekende rookte al bijna 30 jaar, eigenlijk al sinds ergens begin 20 was dat zware shag, maar ook een sigaartje zo nu en dan ging er best in. Van mijn vriendin (die niet rookt en derhalve graag zou zien dat ik stopte) kreeg ik een maandje of anderhalf geleden een e-sigaret. Ik was uiteraard uiterst sceptisch over de werking ervan, maar dit was een kans om proefondervindelijk vast te stellen dat het niks was, om daarna gewoon weer lekker mijn pakjes Weduwe weg te paffen zonder 'gezeur'. Tot mijn verbazing werkte het prima, en binnen 3 dagen was ik eigenlijk voor 95% gestopt. Nog 2 weken heb ik er over gedaan om het laatste pakje zware shag weg te paffen, en vond dat ook steeds smeriger smaken, want inmiddels was ik allerlei lekkere smaakjes gewend en niet meer die bittere shag. Nu inmiddels een krappe 2 maanden verder is het arsenaal e-sigaret spullen aardig aan het uitbreiden; in de lade liggen ergens rond de 25 verschillende smaakjes en ik heb diverse e-sigaretten, batterijen en clearomizers. Maar de wishlist is nog lang, want er is belachelijk veel te koop.

Wat mij brengt bij het eigenlijke doel van dit verhaal; afgelopen week kreeg ik van de webshop SmokeSmarter.nl, waar ik inmiddels vaste klant ben, een mooie starterset toegestuurd van de nieuwe Kangertech EVOD 2, teneinde hier een review over te mogen schrijven en om de FOK!ker een beetje bekend te maken met het elektronisch roken.

Kangertech EVOD 2 e-sigaret