The Amazing Spider-Man 2

De kwaliteit van filmgames is over het algemeen niet al te best te noemen. Dit geldt helaas ook voor The Amazing Spider-Man 2.

The Amazing Spider-Man 2 heeft op de titel na eigenlijk heel erg weinig te maken met de film die momenteel in de bioscoop draait. Waar het eerste deel nog verder ging met een eigen verhaal dat zich afspeelde na de film, is dit verhaal nauwelijks verbonden aan de film. Er worden wel enkele filmreferenties gemaakt maar het verhaal focust zich voornamelijk op de jacht naar de moordenaar van je oom, iets wat, net als veel meer momenten, niet voorkomt in de film.

Als het verhaal nu ook nog eens goed in elkaar stak, was bovenstaande niet zo erg geweest. Helaas stelt dit punt ook teleur. Het verhaal is er nauwelijks en biedt geen echte spanning of sensatie in het spel. De zijmissies die in het spel zitten zijn ook van lage kwaliteit. Ze zijn erg repetitief en sommige missies zijn exact hetzelfde waardoor het plezier van de zijmissies ook erg snel zal dalen.

Is er dan nog wel wat positiefs te noemen over het spel? Waar het eerste deel weer het vrij webslingeren door New York introduceerde zijn deze mechanieken iets verbeterd. Met de linker en rechter schouderknoppen besluit je met welke arm Spider-Man zijn webgoedje afschiet. Daarnaast moet er nu ook wat in de buurt zijn om het goedje vast te laten plakken.

Hierdoor zul je merken dat het webslingeren in eerste instantie wat moeizamer zal gaan dan in het vorige spel, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, zul je als een echte spinnenman door de stad heen slingeren. Maar wat als je nu aangekomen bent bij een stelletje criminelen die je willen doden? Dan moet Spider-Man vechten voor zijn leven, of toch niet?

Het gevechtsysteem in Spider-Man is erg simpel: je valt aan, maakt combo's en duikt af en toe op tijd weg voor de vijandelijke aanvallen. Helaas zijn de gevechten erg saai, er zit namelijk geen uitdaging in. Vijanden vallen om de beurt aan, zijn met drie stoten te verslaan en zo dom als je ze maar kan krijgen.

Het enige leuke aan de gevechten is dat het pak wat je draagt beter kan worden. Dus het pak heeft enkele statistieken die verbeteren naarmate het meer XP verdiend. Vind nieuwe pakken met andere statistieken in het spel en verbeter deze. Kies daarna uit een pak wat voor jou het beste past. Naast het vinden van andere pakken kun je nog meer verschillende dingen vinden in de game. Het leukst zijn de stripboeken waarvan je er een aantal kunt lezen in de in-game stripwinkel met wel een heel bekende persoon als winkeleigenaar.

The Amazing Spider-Man 2 is het gewoon net niet. Alhoewel het webslingeren verbeterd is, lijkt dit ook het enige aan het spel te zijn. De game is repetief, niet uitdagend en heeft gewoon geen interessant verhaal. Ontwikkelaar Beenox heeft nog even tot deel 3 uit moet komen, hopelijk is driemaal scheepsrecht.

Pluspunten Minpunten Cijfer
+ Webslingeren - Verhaal 5
  - Repititief
  - Niet uitdagend 


Gereviewed op PlayStation 3. Ook verkrijgbaar op PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc.


Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.