CD: De Keefmen - Reflection of Mind

Oh wat zijn we heden blij. Er is namelijk een nieuw album verschenen van de band De Keefmen. Vier jaar na hun indrukwekkende debuutalbum Mirror of Time ligt nu Reflection of Time, het tweede album van de groep, in de schappen bij de betere platenwinkels. Een album waarop het trio uit Klazienaveen bewijst dat er in Drenthe nog steeds verdomd fijne beatmuziek wordt gemaakt.

De Keefmen - Reflection of Mind

Bij het noemen van de provincie Drenthe zullen liefhebbers van de betere muziek al snel met weemoed terugdenken aan legendarische bands zoals Cuby & the Blizzards en Sound of Imker. Een band die absoluut in één adem met deze toppers mag worden genoemd is het trio De Keefmen. De groep, bestaande uit zanger en gitarist Henri Sulmann, bassist Peter Kroes (The No-Goods, Holy Beggars) en drummer Dennis de Lange (The No-Goods), speelt een aanstekelijke mix van rauwe scheurende garagerock en fijne nederbeat. Daarnaast wordt de groep op een vijftal nummers ook nog eens bijgestaan door het ronkende orgel van Jan Teekens, die we eveneens kennen als de frontman van de groep Holy Beggars.

Voor de opnames van Reflection of Mind gingen de mannen in de winter van 2013, samen met producer Frans Vollink, aan de slag in studio Het Atelier in Weiteveen, een knus plaatsje onder de rook van Emmen. Het resultaat is een explosief album geworden, met een twaalftal fijne tracks die ook zomaar uit de zestiger jaren hadden kunnen stammen. De liedjes komen echter allemaal uit de pen van Henri Sulmann, een man die duidelijk de muziek van artiesten zoals The Outsiders, Q65, The Kinks en The Sonics met de paplepel ingegoten moet hebben gekregen.

De Keefmen
De Keefmen: Peter Kroes, Henri Sulmann, Dennis de Lange (vlnr)

Al bij het bekijken van het prachtige door Frits Jonker ontworpen hoesje kom je in de stemming voor een stevige dosis garagepunk en de gelukkige eigenaar van dit glimmende schijfje, of nog beter één van de 300 exemplaren op vinyl, krijgt wat dat betreft zeker waar voor zijn geld. In ruim 30 minuten jast de band op Reflection of Time er maar liefst twaalf nummers doorheen, die vooral liefhebbers van de betere beatmuziek uit de zestiger jaren zeker aan zullen spreken.