Force of Execution

In Force of Execution draait het om Roman Hurst (Bren Foster), een huurmoordenaar die klusjes opknapt voor de gangsterbaas Alexander (Steven Seagal). Als Hurst naar een gevangenis wordt gestuurd om een zaak af te handelen wordt hij daarbij geholpen door een grote gemene neger genaamd Mr. Ice (Ving Rhames). Deze zorgt er echter voor dat de zaak helemaal verkeerd afloopt en Hurst moet daar voor boeten.

Force of Execution

De opdracht voor de moord was gegeven door de stinkend rijke engerd genaamd Dante (Marlon Lewis). Dante wil Hurst afmaken maar Alexander staat dat niet toe. Wel mogen de mannen van Dante hem een pak slaag geven. Hierbij wordt Hurst echter zo toegetakeld dat hij zijn verbrijzelde handen niet meer kan gebruiken. Vervolgens springt het verhaal een aantal maanden vooruit in de tijd. Hurst is veranderd in een man die het verlies van zijn handen probeert te vergeten door veel te zuipen. Hij heeft maar één vriend en dat is Jimmy Peanuts (Danny Trejo). Mr. Ice is ondertussen vrijgelaten uit de gevangenis en is vastbesloten om het werkterrein van Alexander over te nemen. Deze heeft dus dringend goede hulp nodig en er is maar één man die hem in deze zaak kan helpen: Roman Hurst, een man die ondertussen verdomd handig is geworden met zijn voeten.

Force of Execution 1

Force of Execution is een film die precies het soort vermaak levert dat je kunt verwachten van een film met Steven Seagal en Danny Trejo in de hoofdrol. Geen diepzinnige dialogen van een kwartier maar veel bruut geweld, gebroken botten en natuurlijk lekkere chicks. Waar we Danny Trejo in de Seagal-films Marked For Death en Urban Justice slechts kleine bijrolletjes zagen spelen, heeft hij in deze film een groter aandeel en zien we hem voor de verandering eens niet een crimineel spelen maar een vriendelijke oudere man.

Force of Execution 2

Bren Foster kennen we natuurlijk van de National Geographic-serie Fight Science, waarin hij als wereldkampioen taekwondo zijn martial arts-skills laat zien. Voor Force of Execution had hij dus geen stand-in nodig en doet al zijn gevechten zelf. Het scenario van de door Keoni Waxman geregisseerde film werd geschreven door Michael Black en Richard Beattie. Laatstgenoemde schrijver werkte eerder met Waxman voor de film Maximum Conviction, waarin Steven Seagal eveneens te zien was.

Force of Execution B

Force of Execution zal geen originaliteitsprijzen winnen maar biedt gewoon een heerlijk stuk vermaak met een goede cast, heftige vuurgevechten en een flinke dosis flitsende martial arts. Het personage Alexander zal later dit jaar in de nieuwe film van Waxman terugkeren.

Extra:
Behind the scenes