CD: The Gaslight Anthem - The B-Sides

Twee jaar na hun album Handwritten keert The Gaslight Anthem terug met een nieuw album. Alhoewel nieuw? Op The B-Sides horen we een verzameling akoestische uitvoeringen van liedjes, die eerder op de achterkanten van diverse singles van de groep verschenen. The Gaslight Anthem is een rockband die in 2006 werd opgericht in New Brunswick in New Jersey. De groep, bestaande uit Brian Fallon (zang en gitaar), Alex Rosamilia (gitaar), Alex Levine (bas) en Benny Horowitz (drums) speelt normaliter een aanstekelijke mix van folkpunk en indierock. Op The B-Sides laat de groep zich echter van een geheel andere kant horen.

The Gaslight Anthem - The B-Sides

Op het nieuwe album van The Gaslight Anthem horen we een verzameling opnames die tussen 2008 en 2011 werden gemaakt. Zo horen we akoestische opnames van nummers die eerder op de achterkant van singles zoals  'The '59 Sound', 'American Slang', 'Boxer' en 'Great Expectations' te vinden waren. Zo horen we het Amerikaanse viertal naast eigen werk zoals 'She Loves You', 'The Queen of Lower Chelsea' en 'Boxer' ook sterke covers vertolken van The Rolling Stones, Pearl Jam, Fake Problems, Lightning Dust en Robert Bradley's Blackwater Surprise.

The Gaslight Anthem
The Gaslight Anthem

Een aantal van de liedjes op deze cd verschenen vorig jaar ook op een zeer gelimiteerde verzamelbox met 9 singles, getiteld Singles Collection 2008-2011. Voor iedereen die dat prachtige collectors item hebben gemist is dit dus een uitgelezen kans om toch al die moeilijk te vinden B-kantjes op één geluidsdrager bijeen te hebben. Eind vorig jaar vernamen we al via Twitter dat de groep momenteel hard werkt aan een nieuw album met 18 nieuwe nummers, maar tot die tijd zullen de fans van The Gaslight Anthem zich prima weten te vermaken met The B-Sides.