Stap maar op mijn bezemsteel

Het boek van Stap Maar Op Mijn Bezemsteel is bekend bij kinderen over de hele wereld. Zapp liet de Engelse verfilming van dit boek vertalen naar het Nederlands en bracht dit op dvd uit.

De film is eigenlijk een vertelling van het verhaal van Stap Maar Op Mijn bezemsteel. De heks praat maar hier en daar en laat in de verschillende scenes steeds iemand anders op haar bezem stappen. Onderweg aast ook nog eens een draak op de heks en haar medereizigers.

Helaas is de kwaliteit van deze dvd niet heel erg goed. Hier en daar lijkt hij miniem te haperen. Daarnaast is ook het geluid niet supergoed. De originele Engelse audiotrack is ook aanwezig in Dolby Digital 5.1 formaat. De Nederlandse Audio is slechts in Dolby Digital 2.0 beschikbaar, maar dat zou bij een simpele film als deze niet uit moeten maken.

De hierboven benoemde nadelen zijn echter dingen die alleen een volwassene op zullen vallen. Mijn dochtertje vond het een heel erg leuke film, maar met slechts 26 minuten was hij wel aan de korte kant. De draak was een beetje eng, maar uiteindelijk kwam het gelukkig allemaal wel weer helemaal goed volgens haar.

Iets wat de korte 26 minuten nog goed had kunnen maken zouden extra's zijn geweest. Helaas schitteren die door afwezigheid. De reclames die voor en na de tekenfilm zelf afgespeeld worden, lijken zelfs langer te duren dan de tekenfilm. Al met al dus geen aanrader, deze release. Hij zal vast nog wel eens bij Zapp op tv komen, wat net zo goed voldoet als deze dvd.