Concert: The Jacksons

Een goed gevulde Heineken Music Hall is op donderdagavond 7 maart klaar voor The Unity Tour van The Jacksons.

De heren waren vorig jaar november al in Nederland als onderdeel van The Night Of The Proms.

De broers openen de avond met het vrolijke 'Can You Feel It'. Het publiek beweegt gelijk de heupen en klapt enthousiast mee. En dat zonder voorprogramma.

© FOK.nl / Laurens Jobse

Er worden videobeelden getoond gedurende het hele concert. Met oud en nieuw beeldmateriaal. Foto's van Michael Jackson, filmpjes van The Jackson 5, de heren nu en zelfs van covers van tijdschriften van vroeger.

De nummers zijn afwisselend. Natuurlijk komen de oude hits 'ABC' en 'I want you back' van The Jackson 5 voorbij, in een remix net als vroeger. Maar ook nummers van Michael Jackson, zoals ' Don't Stop Till You Get Enough' en 'Wanna Be Startin' Somethin''.

De heren maken er een echte show van, inclusief glitters op hun pakken en gesynchroniseerde dansjes. Qua uithoudingsvermogen houden de mannen het niet altijd vol, toch wordt het muzikaal niet storend slecht. De band en achtergrond zangeressen vangen het op, zodat er even uitgepuft kan worden.

© FOK.nl / Laurens Jobse

De heren hebben het onderling heel erg gezellig, dat straalt positief over op het publiek. Daarnaast is er ook redelijk wat participatie met het publiek, dat eet uit de handen van The Jacksons, zelfs de mensen die lekker de zitplaatsen gepakt hebben, klappen enthousiast mee. Iedereen danst van het begin tot het einde, en dat is voor de stijve Nederlandse harken best een prestatie.

Na ruim anderhalf uur mogen de bandleden ook even hun (niet aanwezige) danstalent showen op het laatste nummer. Dan verlaten The Jacksons na deze ellenlange versie van 'Shake Your Body' vast heel tevreden zonder toegift de Heineken Music Hall.

FOK!fotograaf Laurens Jobse was ook aanwezig en maakte de volgende foto reportage.

(Klik op de foto's voor een grotere weergave.) 

© FOK.nl / Laurens Jobse

© FOK.nl / Laurens Jobse

© FOK.nl / Laurens Jobse

© FOK.nl / Laurens Jobse

© FOK.nl / Laurens Jobse