Gadget: Tabletseat

Een tijdje geleden hebben we de boekenpoef op proef gehad waar ook een tablet op te gebruiken was. Van dezelfde makers is nu ook een poef verschenen die speciaal voor tablets is. Is deze versie net zo goed bruikbaar of valt hij juist tegen? Hopelijk weet hij wel de lamme armen te voorkomen als je lang met je tablet zit te werken.

Het eerste wat bij dit nieuwe product opvalt, is dat hij niet rechtop staat maar dat hij meer een wigvorm heeft. De tabletseat wordt logischerwijs gebruikt met de dunne kant naar je toe. Bovenop is er dan een vak waar je de tablet in kunt schuiven. Dit gaat behoorlijk vlot maar hij zal er ook weer niet zomaar uitvallen. Aan de brede kant zitten twee vakken, eentje waar de tablet veilig in opgeborgen kan worden en eentje waar je accessoires en bijvoorbeeld de lader in kunt doen.

Het materiaal van de Tabletseat is hetzelfde stevige materiaal waar zitzakken ook van gemaakt zijn. De vulling lijkt hetzelfde te zijn waardoor je tablet goed beschermd in het opbergvak zal zitten. Let op, ik heb dit niet getest, dus mocht je hem zelf op de proef stellen dan is FOK! daar niet verantwoordelijk voor. De handgreep aan de bovenkant zorgt ervoor dat hij gemakkelijk te hanteren is tijdens het vervoer.

De producent beweert dat de Tabletseat voor meerdere tablets te gebruiken is. Helaas bleek mijn Asus tf300 niet te passen omdat hij te groot is. Blijkbaar is het formaat van de iPad aangehouden dus dat is iets waar je absoluut rekening mee moet houden. Verder is de Tabletseat natuurlijk op veel verschillende manieren te gebruiken: op het strand terwijl je erbij ligt. Op schoot, hoewel de kijkafstand dan misschien wat groot is. Voor je neus op tafel, of zelfs op het aanrecht terwijl je staat te koken. Mocht je af en toe last hebben van lamme armen als je lang op de tablet zit te werken dan kan hij daar zeker bij helpen.

Natuurlijk is de Tabletseat niet de enige stand/standaard/houder voor je tablet maar volgens mij is het wel de enige waarin je de tablet samen met de lader en eventueel andere kabels mee kunt nemen. 

Wil jij ook een Tabletseat winnen? Kijk dan bij de prijsvraag.

Reclamevideo van de producent: