The Perfect Host

David Hyde Pierce en Clayne Crawford zijn vooral bekend van hun rollen in tv-series en de wat minder bekende films. Pierce was jarenlang te zien in Frasier als Niles Crane en Crawford was onder andere te zien in seizoen 8 van 24 en films zoals Smokin' Aces 2. In The Perfect Host nemen ze het tegen elkaar op in een luchtige thriller gebaseerd op een korte film die regisseur Nick Tomnay negen jaar eerder maakte.

Gewond en op de vlucht voor de politie, besluit John Taylor (Clayne Crawford) zich in een woonwijk te verschuilen in een van de huizen. Met een slimmigheidje weet hij zichzelf uit te nodigen in het huis van Warwick Wilson (David Hyde Pierce), een ogenschijnlijk makkelijk slachtoffer om te overmeesteren. Wanneer de heer des huizes de motieven van John begint te ontdekken, blijkt Warwick zich echter niet zomaar te willen overgeven aan het binnengedrongen gevaar.

The Perfect Host is geen film die het moet hebben van een constante ijzingwekkende spanning. Hoewel er zo nu en dan wel spanning wordt opgewekt door de onvoorspelbare acties van de hoofdrolspelers en hun verborgen motieven, is het vooral te danken aan hoe de verhaallijn zich ontvouwt en de luchtige aanpak dat de kijker betrokken blijft bij de film.

Het grootste deel van de film speelt zich af in het huis en de twee hoofdrolspelers moeten het in de eerste plaats dus voornamelijk alleen opknappen. In deze periode is het vooral het kat-en-muisspelletje wat aardig wordt uitgewerkt. Zodra een van de twee echter de overhand krijgt komt er al snel bijval van bijrolspelers. Er wordt meer energie gestoken in een subplot en een handigheidje in het script zorgt voor meer mensen in het huis. Vooral dat laatste in combinatie met Pierce die duidelijk plezier heeft in zijn rol, zorgt voor een levendige sfeer. Toch zou de performance van Pierce wellicht indrukwekkender zijn geweest als ze voor een iets ongemakkelijkere uitvoering hadden gekozen met minder personages. Crawford pakt het heel anders aan, maar komt juist daardoor gelukkig ook goed over.

Op het einde worden de subplot en de ontwikkelingen in het huis aan elkaar geknoopt. Dit einde is jammer genoeg niet even sterk als de rest van de film. De twists zijn vermakelijk, maar het is niet allemaal even geloofwaardig. Grootste minpunt is echter dat het een klein beetje als een dubbel einde aanvoelt. The Perfect Host is geen perfecte film, maar is zeker goed genoeg om je anderhalf uur te vermaken.

Deze dvd-uitgave is wat extra's betreft erg karig (enkele trailers), maar is audiovisueel gewoon van degelijke kwaliteit, zoals verwacht mag worden van hedendaagse films.