LOL: Laughing Out Loud

Als Lola (Miley Cyrus) na de zomervakantie op school te horen krijgt dat haar vriendje Chad een ander vriendinnetje heeft gehad tijdens zijn vakantie is haar hart gebroken. Gelukkig vindt ze steun bij haar vriendinnen en haar beste vriend Kyle, maar als ze verliefde gevoelens begint te krijgen voor Kyle weet ze niet goed wat ze daar mee moet. Gelukkig is er altijd nog Facebook waar ze te allen tijde haar vriendinnen kan vinden die haar met raad en daad bijstaan.

poster

Zoals zoveel andere 16-jarigen bestaat Lola's wereld in LOL: Laughing Out Loud uit sms'en, Facebooken en bellen. Ze heeft alleen maar mooie vrienden, een moeder die eigenlijk ook een vriendin is en een oma die ook gezellig dronken wordt als Lola een feestje geeft. Als er problemen zijn, zijn ze snel weer opgelost en ruzie's worden vrijwel meteen goedgemaakt. Heerlijk ongecompliceerd, veel dromerig knappe jongens in deze film, zelfs de leraar is een stuk. Om het niet helemaal ongeloofwaardig te maken hebben ze een van de jongens een bril opgezet zodat hij nu de nerd is.

In 2008 was de Franse versie van deze film al goed voor vier miljoen bioscoopbezoekers, het is dus niet raar dat regisseuse en schrijfster Lisa Azuelos gevraagd werd om een Amerikaanse remake te maken van de film waar ze in Frankrijk al zoveel succes mee had gehad. Dat had ze nooit moeten doen, want natuurlijk is de nieuwe film ondergedompeld in een Hollywoodsausje en gemaakt voor een MTV-publiek, onder vrijwel elke scène is muziek gezet en alle personages, met uitzondering van Lola's moeder (Demi Moore) zijn zielloze pulpfiguren geworden.

Kijkend door de ogen van een tienermeisje is de ongecompliceerdheid van deze film misschien wel herkenbaar, maar zodra je buiten dat kader staat is LOL werkelijk tenenkrommend. Het is volkomen ongeloofwaardig dat een moeder zo onvolwassen met haar dochter omgaat, alsof ze haar beste vriendin en zelf nog een tienermeisje is, laat staan een oma die zich dronken laat voeren of Miley Cyrus als zestienjarige. Een heerlijke film voor een grote groep pubermeiden, maar gelukkig zijn er ook genoeg tienermeisjes die niet zo oppervlakkig zijn om zich in deze film te kunnen herkennen.