In Time

Justin Timberlake de zanger heeft even plaatsgemaakt voor Justin Timberlake de acteur. De ex-boybandlid speelde onlangs een hoofdrol in Friends with BenefitsBad Teacher en In Time. Alledrie de films werden een groot succes aan de bioscoopkassa's en verdienden de kosten meer dan terug. Laatstgenoemde film is onlangs op dvd en blu-ray verschenen. In In Time is de wereld een wereld waarin 'tijd is geld' wel heel letterlijk wordt genomen. 

 

Het verouderingsproces van alle mensen stopt op de leeftijd van 25 jaar, maar er zit een addertje onder het gras: je bent genetisch gemanipuleerd om nog één jaar te leven. Maar het is mogelijk om meer tijd bij te 'kopen'. De rijken verdienen tientallen jaren per keer, terwijl de armen hun tijd bij elkaar moeten stelen, smeken en lenen om de dag door te komen.

Wanneer een jonge man (Timberlake) in het bezit komt van een fortuin aan tijd, wordt hij valselijk beschuldigd van moord. Hij wordt gedwongen om op de vlucht te slaan met een mooie gijzelaar (Amanda Seyfried). De liefde van het duo, dat van minuut naar minuut leeft, wordt een sterk wapen in de oorlog tegen het systeem.

FOK! schreef al eerder een recensie over de film: "Vele mensen vragen zich af wanneer Justin weer eens gaat zingen, maar na het zien van deze film (en zijn anderen) hoop je eigenlijk dat hij niet stopt met acteren. In combinatie met subtiele actie, een interessant verhaal en goede plotwendingen is In Time een goede film geworden. Helaas dat we weinig te weten komen over het ontstaan van de unieke wereld. Een beetje meer diepgang had wel gemogen."

Het blu-rayexemplaar begint met twee trailers van de films Rise of the Planet of the Apes (al even uit op dvd en blu-ray) en Another Earth (moet nog verschijnen op schijf). Daarna volgt meteen een simpel menu. Het is niet echt noodzakelijk om de blu-ray te halen, aangezien de film het niet moet hebben van de mooie beelden of actie. Ondanks dat de actie schaars doch goed is, is de grote kracht van de film het interessante verhaal.

In Time is een zeer originele film op een goede manier uitgewerkt. Stiekem is het ook een aanklacht tegen de huidige maatschappij, waarin tijd enorm belangrijk is. Justin levert opnieuw een goed staaltje acteren af en het samenspel met Seyfried is sterk. De film verveelt niet gauw, terwijl het toch een zit van bijna twee uur is. 


Extra's

The Minutes (16:35)
De kritiek dat de film weinig loslaat over de geschiedenis van de 'nieuwe' wereld wordt helemaal goedgemaakt in de extra's. In een kwartier durende extra (of mini-documentaire) wordt verteld over de nieuwe wereld waarin tijd een belangrijke rol speelt. Ook wordt uitgelegd hoe de wereld tot stand kwam. Erg interessant om te zien, maar helaas de enige originele extra op de blu-ray.

Daarnaast bevat het schijfje nog een aantal verwijderde scènes.