Star Fox 64 3D

Exclusief op Nintendo 3DS

De 3DS moet het tot op heden nog niet hebben van de hoeveelheid games. De best verkochte game op de handheld is een remake van een Nintendo 64-game, namelijk The Legend of Zelda: Ocarina of Time. Nintendo wil dit truckje herhalen door te komen met een remake van een andere N64-game, namelijk Star Fox 64. Is dit weer een weergaloos succes geworden?

star

Vergis je niet, Star Fox 64 3D is nog steeds dezelfde game als toen op een cartridge. Dat betekent dus ook dat je hem zo uit hebt. Het schrijven van deze review duurt waarschijnlijk nog langer dan de maingame. Na namelijk zeven missies is het over en uit, wat ongeveer één heel uur bedraagt. Vijftien jaar geleden kon dit nog wel door de beugel, maar nu kan het eigenlijk niet meer. In een tijd waarin we meer waar voor ons geld willen en games steeds bijzonderder worden, is een uur voor de Story Mode te kort.

star fox

2011
Star Fox 64 3D is uiteraard wel bedoeld om steeds opnieuw te worden bespeeld. Je kunt een hogere highscore halen en andere levels ontdekken, maar de game is anno 2011 niet meer speciaal genoeg om nogmaals gespeeld te worden. Het is zeker geen slechte game, maar in tegenstelling tot Ocarina of Time is dit geen tijdloze klassieker. Het is nu een spel geworden wat wel leuk is, maar meer ook niet.

Om maar even bij het begin te beginnen voor gamers die nooit het origineel hebben gespeeld, in Star Fox 64 3D is het oorlog in het dierenrijk. De apen zijn boos op de rest vanwege een reden die niemand weet. Waarschijnlijk omdat de rest geen apen zijn. Dus de taak aan Fox, Peppy, Falco en Slippy om ze te vermoorden. De weg naar het apenrijk is geen gemakkelijke. Jouw schip wordt van alle kanten aangevallen door allemaal schietend gespuis en door middel van je lasers en bommen moet je daar een eind aan maken. Moeilijk wordt het nooit. Je moet erg je best doen om dood te gaan in je eerste playtrough door de gehele game. Je teammaten zijn daarentegen minder slim. Vooral de dom kijkende kikker Slippy  is vaker met zijn gedachte bij een stel vliegen dan bij de veldslag en gaat derhalve vaak dood tijdens gevechten.

star fox

Lava om je vingers bij af te likken
Uiteraard gooit Nintendo niet zomaar een port van de N64-versie op hun huidige handheld, er is behoorlijk wat werk aan de titel verricht. Het grootste verschil is de grafische kwaliteit. De game is geheel geremaked voor de 3DS en dat is te zien ook. Het is een van de mooiste Nintendo 3DS-titels tot op heden en sommige levels zijn echt schitterend om naar te kijken. Vloeiend lava dat over je beeldscherm stroomt of prachtige sneeuwvlokken die in 3D voor je neus verschijnen. Soms als het te druk wordt zakt de framerate in, maar over het algemeen loopt de game vloeiend. De 3D-effecten zijn daarentegen minder. De game is natuurlijk heel erg basic in de vorm van vrijheid. Je kunt naar links en naar rechts bewegen, maar je vliegtuig gaat altijd naar voren. Daarom zullen de 3D-effecten nooit echt heel bijzonder zijn.

Maar waar de game echt teleurstelt is op het moment dat je erachter komt dat er geen online multiplayer inzit. Je kunt wel via een WiFi-connectie met elkaar gamen, maar ook hier is het zo dat je in 2011 wel kunt verwachten dat je met een game die zich perfect leent voor multiplayer ook online kunt. Dat is ongeveer het gehele gevoel bij de game, anno 2011. De game is zelf niet meer indrukwekkend en de ontbrekende multiplayer-opties zijn gewoonweg niet te begrijpen. Het is een spel geworden dat het erg goed doet in de nostalgie, maar wanneer je jezelf daar overheen hebt gezet is het een fikse tegenvaller.

Conclusie:
Het eerste uur van Star Fox 64 3D is leuk, maar helaas ben je daarna ook direct klaar met de game. De game mist anno 2011 nogal wat. Zo is de game gewoonweg te kort, heeft het geen online multiplayer en is de gameplay na al die jaren niet al te bijzonder meer. Star Fox 64 3D heeft bij vele nostalgische gevoelens, maar voor nieuwe spelers is het geen bijzondere game meer. Het spel is grafisch mooi opgepoetst, maar helaas blijft het resterende deel van de game te ouderwets. 

Pluspunten
Minpunten
Cijfer
+ Grafisch mooi
- Te kort
6
+ Nostalgie
- Geen online multiplayer

- Gameplay niet bijzonder meer anno 2011