DVD: Top Gear Volume 2 White Edition

Ook het zestiende seizoen van Top Gear verschijnt op dvd; in een mooie witte box. Top Gear Volume 2 White Edition geeft je alle afleveringen van seizoen 16, extra onderdelen en een boekje met alles over The Stig. Voor alle 'petrol heads' is dit ruim 383 minuten genieten geblazen. Samen met de nieuwe Stig gaan Clarkson, Hammond en May weer zeven afleveringen lang laten zien waarom zij de beste baan van de wereld hebben.

Top Gear Volume 1 cover (geschaalde kopie)

In dit seizoen nemen de boys from Britain het op tegen hun Australische collega's van de plaatselijke Top Gear in vijf verschillende wedstrijden. Deze wedstrijden vinden plaats in Engeland en de drie Britten lijken hun thuisvoordeel op wel heel bijzondere wijze uit te melken. Een heerlijk stukje vermaak dat je zowel in de Engelse als in de Australische versie van het programma kon terugzien. 

Qua auto's - en dat is natuurlijk waar Top Gear in de basis over gaat - mag je dit seizoen ook weer niet klagen. Zo komen onder andere de Pagani Zonda R, de Ferrari 599 GTO en een Ariel Atom V8 aan bod. Daarnaast komt een drietal andere luxe bolides aan de orde. Deze auto's worden in opdracht van de Albanese maffia getest in dit toch wel mooie land. De heren brengen een Rolls-Royce, een Mercedes-Benz S-Class AMG en een Bentley Mulsanne mee om te laten zien welke wagen het beste is voor de Oostblok-criminelen. 

Top Gear Volume 2 screenshot

Amber Heard (Drive Angry), de komieken Simon Pegg en Nick Frost en tv-presentator Jonathan Ross zijn een aantal celebrities dat aanschuift bij Jeremy om een rondje te rijden in de reasonably priced car. Vooral Amber Heard is voor de mannen zeker de moeite waard om naar te kijken. De filmpjes lijken met het jaar leuker te worden en dat is precies waar de kracht van Top Gear in schuilt. Niets is voor deze mannen te gek en ze gaan geen uitdaging uit de weg. Top Gear Volume 2 White Edition moet je gelijk meenemen als je naar de winkel gaat om Volume 1 te kopen.


Ook deze box is natuurlijk uitgerust met een aantal leuke extra's. Je ziet bijvoorbeeld meer dan je op tv zag van het rondje van Andy Garcia, de drie presentatoren die de serie bespreken, verwijderde scènes en James May in een Bugatti Veyron, maar dat is slechts een greep uit de extra's. Daarnaast zit in één van de doosjes een boekje met alle informatie - voor zover bekend - over The Stig. Een leuk setje extra's dat het kopen van deze box nog meer de moeite waard maakt. Top Gear is en blijft leuk en dankzij een box als deze wordt het plezier alleen maar groter.