DVD: Faster

Een opgepompte stoïcijnse held, snelle auto's en een wiebelig plot - zo kun je Faster wel enigszins samenvatten. Dwayne "The Rock" Johnson keert in deze film terug naar het actiegenre en lijkt zijn spiermassa aan de rol te hebben aangepast, gezien hij flink wat breder oogt dan in veel van zijn vrolijkere films. Het begin van de film zet wel grotendeels de toon: Driver (Dwayne Johnson) wil wraak nemen op de moordenaars van zijn broer. Hij draagt een lijstje bij zich met informatie over de moordenaars, en werkt dit eigenlijk systematisch af, terwijl een huurmoordenaar (Oliver Jackson-Cohen) die simpelweg 'Killer' genoemd wordt en een politie-veteraan (Billy-Bob Thornton) hem proberen tegen te houden.

Faster DVD cover

Dat Faster geen diepzinnige film is mag duidelijk zijn. Toch zijn er pogingen gedaan om de film meer diepgang te geven, wat voornamelijk blijkt uit enkele plottwists. Wie heeft Killer betaald, en wat is de betekenis van de moord op Driver's broer? Dit zijn vragen die Driver niet echt lijken te boeien, maar waar de film wel mee speelt. Dit maakt dat Faster geen compléét hersenloze spierbundelfilm is, ook al laat de uitwerking her en der wel te wensen over.

Driver in actie

De extra's op de DVD spelen wel in op de mogelijkheden die de 'diepere' aspecten van Faster bieden. Er zijn enkele deleted scenes, en een alternatief einde, beide indien gewenst voorzien van commentaar van de regisseur. Vooral het alternatieve einde is leuk om te zien, omdat het een heel ander toekomstbeeld geeft dan het einde waartoe uiteindelijk besloten is en dit dus duidelijk de dilemma's van de regisseur weerspiegelt. De deleted scenes zijn ook wel leuk om even te bekijken, maar voegen niet allemaal evenveel toe.

Cop

Fans van actiefilms met stoere spierbundels zullen Faster best kunnen waarderen. De film is niet diepzinnig, maar met een bak popcorn en het juiste gezelschap erbij prima te pruimen. En als je dan toch aan het kijken bent, is het ook leuk om na afloop het alternatieve einde te bekijken. Faster is geen Aanrader met hoofdletter A, maar de film kan op oppervlakkig niveau nog best boeien.