CD: Alex O'Rion - The Bigger Room

Alex O'Rion levert met The Bigger Room zijn eerste album af. De DJ is bekend van zijn populaire podcasts, deze leggen dan ook de basis voor het album. Naast dit album werd O'Rion korte tijd geleden ook hoofd van A&R bij Terminal 4-label. Al met al dus een potentieel nieuw pareltje uit ons eigen Nederland. De logische vraag die hierop volgt is of hij de verwachtingen waar kan maken met zijn eerste album.

De Nederlander brengt met deze CD veel verschillende sounds. Er is melodische trance te horen, maar ook electro en zelfs house-muziek. Dit zorgt ervoor dat de plaat voor veel verschillende mensen toegankelijk is en dat is zeer zeker positief te noemen.

Het album begint met Dragons for Breakfast wat je meteen uitnodigt om verder te luisteren. Het is een prima opstapje voor de rest van het album. Nadat Changing Pace de luisteraar in hogere sferen brengt, vond O'Rion het tijd om alles uit de kast te halen. Met nummers als Jellyfish, Jumper en Gobsmacked komen we tot de kern van het album. Het zijn nummers met een flink tempo en bovenal een aangename sound om naar te luisteren. Dit is ook precies de muziek die O'Rion zo populair maakt in zijn podcasts, wat dat betreft slaat de DJ dus de weg in die hij in een eerder stadium al bewandeld heeft.

Verder heeft de DJ ook met enkele mensen samengewerkt voor dit album. Zo zijn de vocals van Cornelis van Dijk te horen in het nummer Who I am today en is ook Richard Durand gevraagd om mee te werken. Dit zorgt voor een afwisseling die prima bij het al uitgebreide reportoire van de CD past.

Al met al is het een fijn album om te beluisteren. Er zijn veel verschillende sounds te horen wat ervoor zorgt dat van eentonigheid totaal geen sprake is. Ook de samenwerkingen dragen positief bij aan dit album. Het niveau van de podcasts die immens populair waren en nog steeds heeft O'Rion dus goed door weten te trekken naar zijn debuutalbum. Een nieuwe Tiësto zal hij niet worden, zijn muziek is immers niet commercieel, maar toch valt te concluderen dat met deze diskjockey Nederland er weer een talent erbij heeft.