DVD: The Hills Seizoen 6

De realityserie The Hills ontstond in 2006, als spin-off van de populaire serie Laguna Beach. Eén van de hoofdrolspeelsters, Lauren Conrad, verhuisde van deze badplaats naar het grote Los Angeles om een nieuw en zelfstandig leven op te bouwen. Na vijf seizoenen verliet ze de serie en werd de hoofdrol overgenomen door Kristin Cavallari, die eerder ook een rol had in Laguna Beach. Het inmiddels op dvd verschenen seizoen 6, wat tevens het laatste seizoen ooit is, volgt Kristin en haar vriendenkring in Hollywood.

Het leven in de groene heuvels waar vele beroemdheden wonen is echter niet zo relaxed zoals het lijkt. In de voorgaande seizoenen werd er al een hoop vreemd gegaan, zijn de ruzies niet meer op de vingers van twee handen te tellen en zijn de onderlinge relaties na vijf seizoenen nog gecompliceerder dan die van 15 jaar Goede Tijden Slechte Tijden. En zo gaat het eerste seizoen zonder Lauren Conrad van start. Ondanks dat Kristin de hoofdrol dus op zich heeft gekregen zijn Heidi en Spencer, die eerder in de serie al trouwden, de grote sterren van het laatste seizoen. In 2010 zouden ze scheiden, was er sprake van een faillissement en werd Spencer opgepakt voor het bezit van een vuurwapen. Het is bijna een soap op zich van dit duo, dat ook wel bekend staat als “Speidi”.

 

Voor wie de serie nog nooit gevolgd heeft of lichtelijk vergeten is wat er ook alweer allemaal is gebeurd in de voorgaande jaren is de enige bonusfeature (op het derde schijfje) een welkome verrassing. Deze extra is namelijk een samenvatting van de eerste seizoenen van de serie (en deels het zesde seizoen) die MTV voor de laatste aflevering in première ging uitzond. Daarna kun je de eerste disc in de dvd-speler leggen om goed voorbereid te beginnen aan het laatste seizoen.

Het zesde seizoen start weer met het nodige spektakel. Heidi heeft zich opnieuw laten behandelen bij de plastisch chirurg en heeft inmiddels veel weg van een mislukte Barbie. Haar moeder vindt het niks en als ook haar zus zich met de zaak gaat bemoeien wordt het Spencer allemaal te veel. Zijn gedrag leidt er toe dat hij en Heidi vervreemd raken van de vriendinnengroep. Die beginnen dit seizoen in Miami, waar ze eens goed op stap gaan. Met name Kristin gaat los en dat leidt tot geruchten over drugsgebruik. Ook in de liefde zit ze niet stil, want ze is aan het daten met Brody. Ook de andere dames hebben het maar druk met hun lovers. Op vakantie in Costa Rica proberen ze uit te vinden hoe de mannen over hen denken en worden er harten gebroken. Dat alles met de nodige drama, confrontaties, bitchfights, jankpartijen en romantiek. Maar wat wil je met een groep losgeslagen dames die niet volwassen willen worden en halverwege de twintig nog geen flauw idee hebben welke kant ze op willen met hun leven?

 

Series zoals deze op MTV zijn doorgaans (deels) gescript of komen zo over. De slotscène doet dan ook het nodige stof opwaaien. Terwijl Kristin wegrijdt van Brody schuiven de heuvels van Hollywood weg en staat hij midden op een filmset. Volgens de één een grap van de productie in reactie op de geruchten dat het nep zou zijn, maar andere acteurs uit de serie geven toe dat alles in scène is gezet. Gezien de verhaallijnen en vele toevalligheden daarin kan het echter niet anders zijn dat het op zijn minst voor een groot deel allemaal geacteerd is. Als het dan nog met wat overtuiging gedaan zou worden, dan was het misschien nog wel wat geweest. Maar helaas komt het nauwelijks boven het niveau van Oh Oh Cherso uit...

Nep of niet, deze Amerikaanse GTST trok een hoop voornamelijk vrouwelijke kijkers. Stiekem wegdromen van een luxe leventje aan de kust van California, meesnotteren bij weer een gebroken hart en wegzwijmelen bij romantische scènes. Mannen die verplicht mee moeten kijken naar deze matig geacteerde rommel zal het allemaal weinig doen. Gelukkig komt er zo nu en dan nog wel eens een lekker wijf in beeld, maar dat is voor de gemiddelde man dan ook het enige pluspunt aan deze serie.