Gadget: Jabra Active

Waar de actieve sporter soms problemen mee kan hebben, zijn die ellendige oordopjes die steeds uit je oren vallen tijdens het beoefenen van je sport. Een rondje hardlopen kan wreed verstoord worden door de immer bungelende oordopjes. De Jabra Active hoopt hierin verandering te brengen en zorgt ervoor dat je tijdens je activiteit ook nog eens kunt bellen.

Jabra Active

De Jabra Active is een set oordopjes voor je mp3 speler of telefoon -of beide natuurlijk- die de strijd aan moet gaan met andere merken als Philips en Sennheiser. De oordopjes hebben een 3.5mm stekker zodat je 'm kunt aansluiten op je iPhone, HTC, Blackberry en LG en een adapter -eigenlijk een extra stekkertje- om 'm ook aan te sluiten op je Nokia, Sony Ericsson en Samsung-toestel. De oordopjes zijn uitgerust met een microfoontje die dezelfde functionaliteiten biedt als de Apple-oordopjes; één keer klikken om een gesprek aan te nemen en af te sluiten, en een nummer aan te zetten of te pauzeren. Door twee keer te klikken ga je een nummer verder en drie keer klikken brengt je een nummer terug.

Tijdens het hardlopen zijn deze oordopjes echt een uitkomst. Je stopt ze als normale dopjes in je oren en draait ze dan zodat ze 'vastklemmen' in je oorschelp. Dit kan dankzij de 'eargels' die bij de Jabra Active geleverd worden. Hiervan krijg je drie maten: small, medium en large die heel eenvoudig om de oordopjes geschoven kunnen worden. Dankzij deze slimme 'eargels' vallen ze niet uit je oor tijdens het hardlopen, toch een sport waarbij dit redelijk vaak wel gebeurt. In vergelijking met een setje Sennheiser OMX 80 Sport II, die met haken achter je oor zitten, kan ik zeggen dat het setje van Jabra lekkerder zit. 

Jabra Active

Wat betreft het geluid zit je bij Jabra ook goed. Natuurlijk staat een merk als Sennheiser beter bekend om de goede geluidskwaliteit van haar producten, maar voor tijdens het hardlopen doet dit setje Jabra Active zeker niet onder voor Sennheiser. Je wilt toch die lekkere bass horen die ervoor zorgt dat je lekker door blijft lopen. Daarnaast is de set ook zweet- en waterbestendig; handig natuurlijk, want weinig mensen zweten niet tijdens een rondje hardlopen. De set is slim en milieuvriendelijk verpakt. Een klein kokertje bevat alle onderdelen die bij de oordopjes horen; de 'eargels', de adapter, de cable clip, een opbergdoosje en natuurlijk de oordopjes zelf. Ben je een hardloper en wil je je geen zorgen maken over oordopjes die uit je oren vallen tijdens het lopen? Dan is dit een prima setje. De prijs zou wellicht wat kunnen afschrikken: €49,95. Ze zijn natuurlijk niet zo hip als die witte van Apple, maar ze zijn wel een stuk beter in het gebruik. Je krijgt er dus wel een donders goede set oordoppen voor terug.