DeTulps Direct2DVD Dinsdag

 

Elke maand komen er talloze films uit op dvd. Veel van deze films zijn volkomen onbekend bij het grote publiek en zijn expres nooit uitgebracht in de bioscoop. In deze review maak je kennis met een aantal zogenaamde 'direct-to-dvd' releases. Deze maand zitten er twee films uit dezelfde reeks en een exotische misdaadfilm in de bus. Alle drie afkomstig van Paradiso Films H.E.

 

 

Sultanes Del Sur
De titel klinkt als een lekkere salade met ananas en rozijnen, maar in werkelijkheid hebben we hier te maken met een Mexicaanse thriller met een Argentijns/Spaans tintje. Vier dieven beroven een Mexicaanse bank, maken een flink bedrag buit en vluchten naar Buenos Aires. De Argentijnse hoofdstad biedt namelijk onderkomen aan de gevaarlijk klinkende gangster 'The Texan', voor onze vier dieven de man om hun nieuwe vermogen wit te wassen. Maar ja, het zou een saaie film worden als de transactie op rolletjes liep en dus gaat een derde partij ervandoor met de pesos. Paniek alom natuurlijk, want de Texaan wil niet graag bedonderd worden en de vier boeven willen hun 'zuurverdiende' centjes terug. Wat volgt is een kat- en muisspelletje, waarbij iedereen achter elkaar aan loopt te vangen, niemand te vertrouwen is en we getrakteerd worden op een hoop getrokken pistolen, gevaarlijk kijkende mannetjes en uiteraard ontbreekt ook de noodzakelijike achtervolging (inclusief over de kop vliegende auto) niet.

Qua verhaal biedt de film de liefhebber van oppervlakkige misdaadfilms best wat mogelijkheden, maar het is zo ontzettend jammer dat de cast, bestaande uit onder andere Ana de la Reguera (maakt niet uit dat zij niet kan acteren trouwens), Silverio Palacios en Tony Dalton, hun cursus 'boos en misdadig' kijken volledig schriftelijk heeft gevolgd. 

Op IMDB krijgt deze film toch een ruime 6.0, how come? Is het de Mexicaanse film van het jaar 2007 geworden? Heeft Silverio Palacios een enorm grote familie? Of zijn de -terechte- fans van Ana de La Reguera aan de gang geweest? Lijkt me dat laatste. Als je alle topfilms gezien hebt, op tv is geen luchtig tussendoortje te vinden en het regent: direct kijken deze film!

Quote: "If someone tries to mess with my family, they won't survive" (Wie overleeft het dan niet?)
Hoogtepunt: De Autoachtervolgingen.
Dieptepunt: Er worden meer kogels afgevuurd dan tijdens D-day. Lekker realistisch!
 

 

 


Feast II
Na het uitgebreide en nooit eerder vertoonde *kuch* succes van de film Feast (kreeg overigens wel drie sterren op FOK!), konden de makers het natuurlijk niet laten om een vervolg op de markt te brengen. Sterker nog, waarom zouden ze het bij één vervolg laten en er niet gelijk twee maken? En daarom worden we nu getrakteerd op Feast II en Feast III (wonder what comes next!). En wat is er nou leuker om je film een dubbelzinnige ondertitel mee te geven? Zo heet deel II officieel: Feast II, Sloppy Seconds en gaat deel III door het leven als Feast III, The Happy Finish. Normaliter zou dit een goede reden zijn om deze dvd's gelijk over te slaan, maar het eerste deel was eigenlijk best aardig en bevatte meer (en leukere) humor dan je zou verwachten op het eerste gezicht.

In deel twee krijgen we eigenlijk net zo veel (of zo weinig) uitleg over het hoe, wat en waarom als in het eerste deel. Klein dorpje, afgelegen, vreselijke moordende wezens, een hoop bloed, rondvliegende ledematen en rondborstige dames. Humor is flink over de top, maar daardoor stiekem eigenlijk best te pruimen. Deze film moet je eigenlijk gewoon niet serieus nemen en dat is dan positief bedoeld. De makers hebben al hun fantasie aan moeten spreken om tot deze productie te komen. Zie ook de hoeveelheid hoogte- en dieptepunten. Memorabel en gedurfd is met name de scene met de baby...

Heb je er ooit zelf aan gedacht om een horrorfilm op te nemen? Raap al je fantasie bij elkaar, gooi er de meest bizarre grappen en effecten in en je bent nog niet op een kwart van Feast II. De makers hebben alle regels overboord gegooid, durven alle grappen te maken die je normaal niet ziet op de buis en hebben nergens geprobeerd te verhullen dat hun budget crap was. Geeft niets. Het resultaat is de meest bizarre horror die ik ooit heb gezien en ik weet eerlijk gezegd nog steeds niet of dat nou een compliment is of het tegenovergestelde. Zeker de moeite waard om even te checken. 

 


Quote: "Not bad, not even for this group" (nadat er een noodlottig 'ongeval' plaatsvindt.)
Hoogtepunt: Man die probeert baby te redden (nooit eerder zo vertoond, ja echt!), rottende oma, de kat die geschonden wordt. 
Dieptepunt: 
 Mannen in slecht zittende monsterpakken (ja, echt!), vieze vloeistoffen die in monden van dames wordt gespoten (nee, niet zo!), klappertjespistolen, de muziek in de film en nog veel meer! 


 

 


Feast III
Waar Feast II nog goed te pruimen was door een overkill aan opmerkelijke scènes, botte humor, wanstaltige beelden, vieze vloeistoffen, topless dames, slecht uitziende monsters, slechte bewerking, merkwaardig camerawerk, slecht acteerwerk, een bijzonder dun verhaal en weinig terughoudenheid als het gaat om expliciete scènes, daar is Feast III gewoon slecht. Opeens wordt er gepoogd een verklaring te geven voor de herkomst van de monsters, er wordt een helderziende bij betrokken en iedereen gaat op pad om de monsters voor 'eens en altijd' uit te roeien, uiteraard met behulp van een karatemeester. Say what?

Op zich zijn de makers nog redelijk trouw gebleven aan de eerdere delen. Ook bij dit deel zul je je afvragen of jij nou high bent of dat de makers het waren toen de film werd geschoten. Gedeeltelijk lijkt de film dus op het vorige deel: een snufje charmante dames, slechte effecten, erg veel bloed en ledematen en dezelfde sfeer als die van de illustere voorgangers. Toch is het oprecht verrassende van deel 1 verdwenen en ontbeert het de absurde fantasie van het tweede deel. Wat er overblijft is overduidelijk een samenraapsel van losse ideeën. De makers hadden beter nog een jaartje kunnen doorblowen en ons dan opnieuw verrassen met een echt bijzonder vervolg.

 

 

Quote: "I don't have any arms.""You only need legs to kick ass, baby boy."
Hoogtepunt: Een paar geslaagde grappen...
Dieptepunt: Zombies? Een Transformer?