Film: Love & Other Drugs

Jake Gyllenhaal (The Day After Tomorrow) speelt samen met Anne Hathaway (The Devil Wears Prada) in de allereerste romantische komedie van 2011. In Love & Other Drugs spelen ze twee verschillende karakters die per toeval elkaar ontmoeten en wiens verhouding steeds belangrijker begint te worden. Jake en Anne hebben met deze filmrollen nominaties gekregen voor Beste Acteur en Actrice voor de Golden Globes en de Satellite Awards. Anne won de Satellite Award voor Beste Actrice.

Jamie (Jake Gyllenhaal) is een succesvolle verkoper van medicijnen. Als hij na een ziekenhuisbezoek, om zijn medicijnen te promoten, de vrolijke en vrije Maggie (Anne Hathaway) tegenkomt, is hij meteen verliefd. De spannende relatie tussen beide overvalt hen meteen, maar een echte relatie is geen optie voor Maggie. Ondanks dat wordt de verhouding tussen hen steeds sterker en raken ze verslaafd aan de ultieme drug: de liefde.

Love & Other Drugs lijkt in eerste instantie misschien weer zo'n standaard romantische komedie, maar niets is minder waar. Maggie kampt namelijk met de ziekte Parkinson en dat is een belangrijk deel van Maggies leven. Als Jamie zijn leven met haar wil delen, moet hij dus veel opofferen. Door het thema ziekte er in te stoppen krijgt de film ook een emotionele kant. De humoristische scènes zijn leuk, maar de emotionele scènes maken de film. Naarmate de film vordert, krijgt het emotionele meer aandacht en wordt de film ook sterker.

Helaas is het verloop van de film voorspelbaar, net als eigenlijk alle romantische komedies. Maar toch verveelt het verhaal je geen moment en blijf je meeleven met de karakters. De liefhebbers van naakt hebben ook weinig te klagen, want er zitten veel naaktscènes in. Wellicht iets te veel naaktscènes, omdat het soms lijkt alsof een scène succesvol moet worden door het naakt.

Eindelijk weer eens geen standaard romantische komedie, als je de voorspelbaarheid wegdenkt. Love & Other Drugs gaat immers niet altijd over rozen en juist die momenten maken de film sterk. In het begin overheerst de humor en langzamerhand krijgt het een emotionele lading. De acteerprestaties van Jake en Anne zijn goed en zorgen ervoor dat je goed mee kunt leven met de personages en de film. Het klinkt misschien raar, maar het is jammer van de vele naaktscènes.