Film: The Green Hornet

Superheldenfilms zijn tegenwoordig helemaal in. In 2008 was The Dark Knight één van de bestbezochte films in de bioscopen en sindsdien zijn er talloze films over superhelden bijgekomen: onder andere Kick-Ass, Iron Man, Watchmen en Wolverine. De komende jaren gaat dat nog niet stoppen, want in 2011 staan onder andere X-Men: First Class, Captain America: First Avenger, The Green Lantern en The Green Hornet nog op de planning. Laatstgenoemde film is de eerste die het nieuwe jaar mag aftrappen.

In The Green Hornet (geïnspireerd door een Amerikaans radioprogramma uit de jaren '30) draait het om Britt Reid (Seth Rogen). Hij is een enorme feestganger en leeft zijn eigen leven. Maar als zijn leven ineens verandert neemt hij 's nachts de identiteit aan als The Green Hornet. Hiermee wil hij de misdaad gaan bestrijden samen met de martial arts expert Kato (Jay Chao). Ze proberen met elkaar de ondergang van de stad tegen te gaan. Maar omdat de mensen in de stad zelf denken dat zij de misdadigers zijn, gaat dat niet altijd even gemakkelijk. Helemaal niet als ze achtervolgd worden door Russisch crimineel Chudnofsky (Christoph Waltz).

Dat de hoofdrol gespeeld wordt door Seth Rogen (Superbad, Knocked Up en The 40 Year Old Virgin) klinkt in eerste instantie een beetje raar, maar hij doet het niet onverdienstelijk. Ondanks dat zijn humor wellicht meer past bij zijn eerdere films, is hij wel de komische noot van de film. Helaas zijn de echte leuke grappen schaars, de film moet het duidelijk hebben van de actiescènes. Deze zijn gelukkig wel overtuigend en goed in beeld gebracht. Echter komt de actie pas laat in de film en is het eerste half uur bedoeld om het verhaal in te leiden.

Het personage van Seth Rogen wordt weinig uitgediept en zijn achtergrond wordt in feite genegeerd. Door een onverwachte gebeurtenis krijgt hij een beetje meer hart en wordt iets meer sympathie voor hem gecreëerd. Daarna is het afgelopen met het feestbeest en gaat hij verder als superheld. De vele gadgets die in de film voorkomen doen denken aan James Bond en zijn een goede toevoeging in het actiegeweld.

Ondanks dat Seth Rogen misschien niet een logische keus lijkt voor de superheldenrol, doet hij het niet verkeerd. Verwacht echter geen komische film zoals zijn eerdere rollen, daarvoor zijn de grappen iets te matig. Daarvoor krijg je wel een leuke actiefilm voor terug met af en toe een leuke grap. Als actiefilm is The Green Hornet zeker geslaagd, maar als komedie is het een beetje een tegenvaller. Wil je een goede combinatie zien tussen actie en komedie, dan is Kick-Ass wellicht meer geschikt.