Interview: Sterretje aka DJ Tony Star

Wat voor werk deed je voor Oh Oh Cherso?

Voor Oh Oh Cherso was ik barman in de Crazy Piano's en ik heb ook gewerkt als barman in de Skihut. Daar mocht ik zo nu en dan ook wel eens een plaatje draaien. Zeker met een DJ Michelski, waarvan ik een hoop heb geleerd, en Laurens. Allemaal hartstikke leuk, een hoop met flessen gooien. In m'n vrije tijd een hoop draaien op bruiloften en voetbalpartijtjes. Ja, zo word je steeds meer geboekt.

Had je carrière toen als dj er ook mee te maken dat je uiteindelijk mee mocht naar Chersonissos?

Nee, eigenlijk totaal niet op dat moment. Ik had het eigenlijk een beetje voor hun verzwegen, want ik vind muziek heel persoonlijk. Ik vind het leuker om er zelf voor te knokken, dan dat alles in m'n schoenen wordt gegooid. Er zijn ook zo veel dj's die ervoor knokken. Ik heb natuurlijk nu de media met me mee en dat is echt een onwijs groot voordeel. Dat waardeer ik ook echt. Als je bijvoorbeeld kijkt naar Billy de Klit; die jongen timmert al zo lang aan de weg en die gaat nu zo verschrikkelijk goed. Daar leer ik ook echt heel veel van en dat vind ik ook wel weer leuk. Dat is voor mij ook ter herinnering dat ik dat soort gasten niet moet vergeten: die gewoon al zo lang ermee bezig zijn. 

Heb je nog veel contact met de andere Hagenezen waarmee je in Chersonissos zat?

Ja, we hebben natuurlijk nu nog steeds met z'n allen de Oh Oh Cherso-tour. Die gaat nog het hele jaar door, dus vanavond zie ik ze ook weer. Ik heb nog contact met Matsoe Matsoe en Jokertje spreek ik nog regelmatig. Elize spreek ik ook nog. Eigenlijk spreek ik ze allemaal wel. Zeker voor het aankomende gesprek voor het wintergedeelte. Want dan moet je toch gewoon met z'n allen samen sterk staan. Het gaat goed, het is leuk.

Tot wanneer touren jullie?

Volgens mij stopt die tour na december, maar dat zou ik niet zeker weten. (De barman helpt Tony even: 'Je hebt toch in januari die wintereditie?', 'Misschien dat het daarna verder gaat.') 

Wanneer ga je op wintersport?

Als we gaan, dan wordt dat sowieso niet dit jaar en is het eind februari of begin maart zoiets. Maar ik wacht nog steeds op een belletje van RTL waarbij ze zeggen dat ik m'n snowboard mag gaan pakken en die kant op kan gaan. Ik hoop in januari; dan heb ik nog twee tellen rust en kan ik zelf nog op vakantie.

Er gingen geruchten rond het feit dat ze jullie niet in Tirol willen hebben. Wat vind je daarvan?

Maakt mij niet uit. Als er maar bier, Jagermeister en Flügel is. Nee, maar er gaan altijd wel geruchten rond dat ze ons niet willen hebben omdat de naam er al is. Ik merk het wel, ik stap zodadelijk in die bus of in dat vliegtuig en ik neem lekker die snowboard op m'n nek. Ik ga gewoon van die piste af. 

Wat kunnen we van de wintereditie verwachten?

We moeten natuurlijk wel iets vernieuwends neerzetten en dat is het probleem. Het succes van Oh Oh Cherso is denk ik heel lastig te evenaren. Als ik daar dan over nadenk, over hoe we het gaan doen en wat we gaan doen: ik wil natuurlijk heel veel gaan draaien daar, want dat vind ik onwijs leuk. Dus lekker daar de hele skihut platdraaien. Ik denk gewoon dat ik alle geintjes die ik kan verzinnen gewoon ga uithalen. Dat mensen echt denken 'Gaat hij nou weer een geintje uithalen 's nachts? Doet die eikel dat weer? Gaat ie weer in de skischoen van Barbie zitten schijten? Ja hoor, maar hij hep dunne diarree. Maakt niks uit. Hij schijt die hele skischoen vol.' Dus alleen maar lopen dollen en gekkigheid uithalen. Daar heb ik onwijs veel zin in. Tuurlijk zullen er weer irritaties zijn, want die waren er in de reünie ook. Dus ja, we zien wel allemaal hoe het loopt.

Volgens de geruchten komt er een vervolg aan met corpsballen. Wat vind je daarvan?

Dat hadden wij ook gehoord. Maar dat is niet vanuit Eyeworks. Wij weten echt van niks en ook zij weten van niks. Wij keken al raar op dat er al vervanging klaarstaat, wat is dat nou weer voor geouwehoer? Maar het is dus echt niet zo. Dat heeft gewoon iemand gezegd, ik weet verder ook zelf niet wat er allemaal komt. Dus de corpsballen, dat gaat volgens mij ook niet door. 

Wat vind jij dan wel een waardige opvolger?

Iedere stam heeft wel weer wat. Ik denk dat als je het met een stel Amsterdammers of Brabanders doet, dat je je eigen helemaal stuk kan lachen. Rotterdammers ook natuurlijk. Het lijkt me zelf ook wel leuk om naar te kijken. Want zijn die nou echt anders dan wij? Zijn die nou nog gekker? Het zou pas lachen zijn als je 7 Amsterdammers en 1 Hagenees filmt, dan ga ik wel mee hoor. Ik zal het zwaar krijgen, maar zij ook. 

Heb je een grote mond om je lelijkheid te compenseren?

Ik moet wel zeggen dat je door schade en schande wijs wordt, want ik ben niet moeders mooiste en dat hoeft ook helemaal niet. Vroeger werd ik daarmee ook gepest. Ja oké, shit happens. Nu kan ik gewoon lekker m'n bek opentrekken en zeggen wat ik wil. Ik kan wel over me heen laten lopen, maar daar wordt niemand wijzer van. Ik kom gewoon voor mezelf op en ik ga niet stil in een hoekje zitten. Voor sommigen is dat weggelegd en voor sommigen niet. 

Wat ga je in de toekomst doen?

Veel muziek maken, veel draaien, veel boekingen doen. Ik wil heel graag nog veel met media en televisie doen. Ik ga ook nog iets met oud & nieuw doen op BNN. Daar heb ik ook nog onwijs veel zin in. Gewoon lekker lopen dollen. 

Wat is er gebeurd tussen jou en Geriëlle?

Ik ben natuurlijk eerder weggegaan dan haar. Maar zij heeft er een leukere vakantie van gemaakt dan ik thuis heb gezeten. Ik ga verder niet met modder gooien of wat dan ook, maar uiteindelijk kreeg ik het gevoel dat het niet meer om mij ging, maar om de media-aandacht. En daarom werd ze ook door de rest uitgelachen bij de reünie. Want zij komt in beeld en direct zit ze bij 538, RTL Boulevard en Shownieuws. Moet ze helemaal zelf weten, als zij zo graag in de media wil, dan moet ze daar lekker zelf voor knokken. Van de rest van de groep mocht ze lekker oprotten. Ik wens haar veel plezier, maar ze hoeft me verder niet meer te bellen.