CD: The Beatles -1962-1966 / 1967-1970 Remastered

Afgelopen jaar werden fans van The Beatles al erg verwend met de nieuwe remasters van de catalogus. Er kwam een ware run op de platen en de speciale boxen. Dit jaar kwam de kers op het toetje uit. De rode en de blauwe ultieme The Beatles verzamelaars zijn nu ook volledig geremasterd verkrijgbaar. In 1973 waren deze uitgaven de eerste officiële verzamelalbums nadat de band in 1970 uit elkaar was gegaan. Beide platen geven een uitgebreid overzicht van wat de band muzikaal allemaal voor elkaar gekregen heeft in al die jaren en zijn voor de generaties die The Beatles 'gemist' hebben het beste instapmodel.

The Red Album bestrijkt de tijdspanne van 1962-1966 terwijl The Blue Album een inventarisatie maakt van 1967-1970. Voor de echte Beatles-fans zullen deze platen de band wellicht onderbelichten, maar met 54 Beatles-tracks in totaal krijg je een vrij compleet beeld van de populairste band uit de muziekgeschiedenis. Deze geremasterde versie kent geen andere tracklisting of bonustracks, maar bevat wel enkele nieuwe liner notes, nieuwe foto's en een mooie inleiding van Bill Flanagan (schrijver voor de bekendste muziekbladen en directeur van VH1). Gesteggel over de invulling van een verzamelaar zal altijd blijven, maar waarschijnlijk vindt 95% van de liefhebbers van The Beatles deze twee schijven de beste verzameling die ooit is uitgebracht van 'hun' favoriet.

Op de eerste vier tracks van het rode album na (Love Me Do, Please Please Me, From Me To You en She Loves You) is de de hele uitgave in stereo uitgebracht en het geheel klinkt als een klok. Het feit dat deze nu in geremasterde vorm ook te koop zijn is een aanwinst voor de muziek van The Fab Four. Nieuwe generaties kunnen nu in geupdate geluid ervaren en proberen te snappen wat de invloed van deze band op de muziekgeschiedenis was. En de oudere generaties hebben er vier prachtige platen bij voor in de auto, thuis kunnen ze dan nog steeds de geremasterde uitgaven van hun favoriete studio-albums draaien. Veel vaders en moeders kan je dit jaar tevreden maken als je dit rood-blauwe pakketje onder de boom legt.

Tracklisting:

Rood
Disc: 1
1. Love Me Do
2. Please Please Me
3. From Me to You
4. She Loves You
5. I Want to Hold Your Hand
6. All My Loving
7. Can't Buy Me Love
8. A Hard Day's Night
9. And I Love Her
10. Eight Days a Week
11. I Feel Fine
12. Ticket to Ride
13. Yesterday

Disc: 2
1. Help!
2. You've Got to Hide Your Love Away
3. We Can Work It Out
4. Day Tripper
5. Drive My Car
6. Norwegian Wood (This Bird Has Flown)
7. Nowhere Man
8. Michelle
9. In My Life
10. Girl
11. Paperback Writer
12. Eleanor Rigby
13. Yellow Submarine

Blauw
Disc: 1
1. Strawberry Fields Forever
2. Penny Lane
3. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
4. With a Little Help from My Friends
5. 1. Lucy in the Sky with Diamonds
6. A Day in the Life
7. All You Need Is Love
8. I Am the Walrus
9. Hello, Goodbye
10. The Fool on the Hill
11. Magical Mystery Tour
12. Lady Madonna
13. Hey Jude
14. Revolution

Disc: 2
1. Back in the U.S.S.R.
2. While My Guitar Gently Weeps
3. Ob-La-Di, Ob-La-Da
4. Get Back
5. Don't Let Me Down
6. Ballad of John and Yoko
7. Old Brown Shoe
8. Here Comes the Sun
9. Come Together
10. Something
11. Octopus's Garden
12. Let It Be
13. Across the Universe
14. The Long and Winding Road