Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2

Gespeeld op de Xbox 360 en is ook beschikbaar voor de PS3

Naruto

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 is een goede game die het verhaal van de anime volgt, maar je hoeft zeker geen kaas van anime gegeten te hebben om dit te kunnen spelen.

In het spel spelen we met Naruto, één van de vele ninja's die de wereld rijk is. Maar Naruto is anders dan alle anderen, hij heeft namelijk een demoon in zijn lichaam. Laat ik maar eerst eens beginnen bij het begin en een beetje uitleggen wie Naruto is.

Tijdens de geboorte van Naruto kwam er een demoon tevoorschijn. Deze demoon, een vos met negen staarten, had de kracht om de gehele wereld te verwoesten als er niet tijdig ingegrepen werd. Met veel doden ten gevolge (waaronder de ouders van Naruto) is het uiteindelijk gelukt om de helft van de kracht van die demoon in Naruto op te bergen.

Naruto

Naruto groeide op maar had geen vrienden, mensen werden herinnerd aan die demoon als ze hem zagen. Hierdoor ging Naruto door de kluns en de dorpsidioot uit te hangen aandacht vragen, maar groeide hij alsnog alleen op. Naruto ging naar school en leerde daar verschillende ninja-technieken maar de erkenning die hij zocht bleef weg.

Naruto stelde een doel; groeien, sterk worden en Hokage worden (een soort burgemeester). Naruto beleeft allerlei avonturen in zijn jeugd en groeit daardoor nader tot leeftijdsgenoten en krijgt eindelijk erkenning. Maar er gebeuren ook nare dingen, zo verlaat Naruto zijn rivaal maar tegelijkertijd ook zijn beste vriend het dorp om het kwaad op te zoeken.

De jongen die dit dorp verlaat heet Sasuke en Naruto zweert hem terug te halen en hem te overtuigen dat hij niks bij het kwaad te zoeken heeft. Ondertussen leert Naruto dat er mensen achter hem aanzitten vanwege de demoon in hem. En daarom is Naruto drie jaar lang gaan trainen buiten het dorp. En het moment dat hij terugkomt is het moment dat het spel begint.

Moderne klassieker?
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2 is een fighting-game met een lichte avonturen-modus om het verhaal aan elkaar te knopen. Voor het verhaal heb je in principe geen voorkennis nodig van Naruto maar het helpt wel bij bepaalde momenten.

De adventure-mode is een klassieke JRPG-setting, vaste achtergronden, vast camera-standpunt en een hoofdkarakter / NPC dat voortbeweegt over het scherm. De achtergronden zijn strak en mooi opgemaakt en geven je echt het gevoel dat je in de stad, in het bos of in een woestijn bent.

Naruto

Daarnaast zijn de karakters en NPC's cell-shaded en die springen er mooi uit. Graphics-wijs ziet deze game er netjes en strak uit, tel daar vloeiende animaties en filmpjes bij op en op één punt scoort dit spel al een dikke voldoende. Terwijl je rondloopt door het dorp of een andere omgeving zie je vanzelf met welke karakters je kan praten of welke een side-quest/missie voor je heeft. De meeste van deze questen zijn gewoon gevechten want uiteindelijk draait het daarom.

Naast al dat vechten kan je ook dingen verzamelen en vinden. Winkeliers hebben namelijk een beperkte inventaris. Doordat jij voorwerpen vindt en inlevert kunnen winkeliers jou nieuwe voorwerpen aanbieden. Denk aan betere werpsterren voor een gevecht of een bami-maaltijd die jou tijdelijk sterker maakt.