Concert: Lifehouse

Lifehouse is hot. De temperaturen liepen tijdens de show inderdaad hoog op. Maar vooral de populariteit van Lifehouse in Nederland is steeds groter geworden. Eerder dit jaar stonden de vier heren in een compleet uitverkochte Rabozaal in de Melkweg. Donderdag deed de band het gewoon weer opnieuw in een wederom compleet uitverkocht Paradiso.

Een ongeduldig publiek in de poptempel verwelkomt de heren met een luid applaus. Ook de band heet iedereen welkom met een intro waarvan de songtekst eigenlijk heel simpel is, namelijk "Good evening ladies and gentleman". Direct gaan we door met All In, de meest recente single van het nieuwe album Smoke & Mirrors. En wat een energie komt er vanaf het podium naar het publiek toe. Alleen lijkt het publiek niet echt mee te willen doen met de band.

Lifehouse door Charlona Teerlink

Voor de track You and Me krijgt zanger Jason een akoestische gitaar om zijn nek. Er heerst een afwachtende stilte in de zaal, maar zodra de eerste woorden van You and Me door de zaal klinken, zingt het publiek mee met de band. De heren laten zelfs nog het publiek een refrein meezingen.

De track Wrecking Ball van het nieuwe album werd in zijn geheel gezongen door de bassist. Dat ging hem goed af. Hij zong het vol enthousiasme en kreeg ook de mensen in het publiek mee. 

Plots lopen de bandleden van het podium af. Jason komt alleen terug met een akoestische gitaar en zegt "Het is alleen mij en jullie komende tien minuten". Hij legt ook uit dat mensen uit het publiek verzoekjes mogen doen. Voordat hij ook maar uitgesproken was hield iemand een papiertje met daarop 'Simon' omhoog. Jason zegt daarop "Wow, die heb ik nog nooit akoestisch gespeeld". Maar het ging prima. Enkele andere tracks volgden in de tien minuten. Het is een hartstikke leuk idee om op die manier een medley samen te stellen en daarnaast ook geweldig uitgevoerd gecombineerd met de stilte in de zaal en maakte het tot een mooi stuk. 

Lifehouse door Charlona Teerlink

Zodra gitarist Ben begint met de track Hanging By a Moment, wat natuurlijk de grootste hit van de band is geweest, begint de gehele zaal mee te klappen en zodra Jason begint te zingen zingt ook iedereen mee. En het refrein laat maar zien dat ze een hartstikke mooie show kunnen geven.

De toegift begint met Jason die het 'owohoho' van Halfway Gone zingt en daarbij het publiek laat meezingen. Bij de tweede keer begreep het publiek de boodschap en deed ook mee. Tijdens de refreinen werd er driftig gesprongen in het publiek. 

De band gaf een geweldig optreden in Paradiso. Prachtige muziek samen met een mooie show. Alleen kwam het publiek niet echt mee ondanks dat de band meerdere malen iedereen enthousiast probeerde te krijgen. Pas toen de band Hanging By A Moment deed ging iedereen uit z'n dak, bij de rest van de tracks was dat zeldzaam. Vooral het stuk dat hij verzoekjes van het publiek akoestische speelde was erg mooi. 

Lifehouse door Charlona Teerlink

Lifehouse door Charlona Teerlink

Lifehouse door Charlona Teerlink


Lifehouse door Charlona Teerlink

Lifehouse door Charlona Teerlink

Foto's: Charlona Teerlink

Tekst: Thom Puiman