DVD: Jim Breuer - Let's clean the air

Pias Comedy blijft maar bezig met dvd’s uitbrengen van Amerikaanse standup komedianten. Eerder heb ik al dvd’s mogen bekijken vanRobert SchimmelJeff GarlinDana Gould en maar liefst drie stuks van Katt Williams. Deze keer is het de beurt aan Jim Breuer, daarnaast heb ik dvd’s van Ed Byrbe en John Witherspoon klaarliggen om te bekijken.

 

Jim Breuer is een 43-jarige comedian die geboren is op Long Island in New York. Tegenwoordig woont hij met zijn vrouw en drie dochters in Chester Township, New jersey. Hij was jaren één van de vaste leden van de cast van Saturday Night Live en speelde in de film Half Baked.

 

Met de vorige alinea heb ik eigenlijk ook al een groot deel van de inhoud van de show Let’s clear the air te pakken. De twee grote onderwerpen zijn namelijk zijn familie en het feit hoe hij in Half Baked terecht is gekomen. Dit klinkt misschien een beetje saai maar dat is absoluut niet zo. Deze show werd voor het eerst in juli 2009 op Comedy Central uitgezonden en is nog steeds een show met één van de beste ratings ooit op dat kanaal.

 

Breuer is een comedian vol met energie, hij haalt het hierin misschien niet bij Jochem Meijer maar komt wel een heel eind in de buurt. Hij stuitert continu over het podium weet zijn hele lichaam te gebruiken om de humor over te brengen. Eén van zijn duidelijkste kenmerken is wel het feit dat hij continu stoned lijkt te zijn door zijn ogen en ook daar weet hij heel goed gebruik van te maken. Ook imiteert hij regelmatig mensen/dingen op een manier waardoor het net geen complete parodieën zijn. Helaas zijn de eerste paar minuten absoluut niet leuk te noemen, maar als eenmaal de show begint lig je een uur lang in de kreukels van het lachen.

 

Al met al is dit een hele leuke show om te kijken. De eerste paar minuten kun je doorspoelen maar als de show zelf eenmaal begint zou dat zonde zijn. Voor de extra’s hoef je dat echter niet te doen want dat zijn de opnames van een fotoshoot en een vrij grappig interview met zijn vader.