Tiësto - Asia Tour

 hele wereld rondvliegen, massa's mensen die op jouw muziek uit hun dak gaan en nog een sloot geld verdienen ook. Het is het verhaal van Tijs Verwest uit Breda, ook wel bekend als Tiësto. Op zijn dvd Asia Tour geeft hij een kijkje in zijn leven en neemt hij de kijker mee achter de schermen in Azië.

In 2008 deed hij onder meer Hong Kong, China, Japan en Thailand aan in het kader van zijn Elements Of Life tour. Deze keer staan niet de muziek en zijn shows centraal, maar de mens achter Tiësto. In een klein uurtje zien we het leven van een artiest on the road, voor én na de optredens. Zo komt voorbij hoe Tiësto naar de auto (uiteraard met chauffeur) wordt begeleid door een klein leger van beveiligingsmensen. Maar ook het wachten op het vliegveld, het uit eten gaan met de crew of met zijn allen in de tourbus op weg naar het hotel.

Het geeft de mens Tiësto een gezicht, en dat geldt ook voor de mensen met wie hij on tour is. Zo is Dimitri de Wit erg geestig en één van de hoogtepunten van de dvd. Anekdotes genoeg! Eén ding is duidelijk: ze hebben een hoop lol met elkaar zo ver weg van huis. Of zoals Tijs zei na afloop van zijn laatste gig: "When I played the last record, the whole 'Elements Of Life Tour' went through my head again, and for me it's definitely been a tour I will never forget."

Uiteraard ontbreken ook de sfeerbeelden van zijn dj-sets niet. Gillende fans, dansende massa's en waanzinnige lichtshows bevestigen keer op keer dat Tiësto een grootheid is. Althans, op het gebied van muziek. Want hij neemt ook de voice-over op de dvd voor zijn rekening en dat had hij beter niet kunnen doen. In matig Engels geeft hij op allesbehalve enthousiaste wijze commentaar bij de beelden. Het haalt een hoop sfeer uit de beelden helaas.

Is dit een hele boeiende dvd? Nee. Tenzij je een groot fan van de beste man bent natuurlijk. In ieder ander geval zul je niet geneigd zijn om het schijfje op een later moment nog eens te gaan kijken. Nee, dan kun je beter gewoon de Elements Of Life DVD kopen. Het idee achter de dvd is uitstekend, maar de uitvoering had wat enthousiaster gemogen.