CD: Eli Paperboy Reed - Come And Get It

Buiten is het weer erg wisselvallig. De ene dag schijnt de zon volop, de andere dag is het alleen benauwd en weer een volgende dag regent het en is het koud. Maar er is een oplossing voor dit probleem. De cd Come And Get It van Eli Paperboy Reed brengt de zon in je huis en laat de temperatuur tot grote hoogte stijgen.

Eli Paperboy Reed

Na twee albums in eigen beheer te hebben uitgebracht, is Reed er nu in geslaagd een platencontract te bemachtigen. Op Come And Get It laat Reed zich van zijn beste kant zien. Meteen bij het eerste nummer 'Young Girl' komt de soulvolle stem goed tot uiting. Hoewel velen het niet zullen verwachten is Eli Paperboy Reed toch echt een blanke jongeman en niet zoals zijn stem doet vermoeden een donkere man van middelbare leeftijd.

Het hoge soul- en funkgehalte komt geweldig tot uiting in het vrolijke en heerlijk voorstuwende 'Name Calling'. Na de eerste luisterbeurt zing je het refrein al uit volle borst mee. Verder zorgen de hoge tonen van Reed, de achtergrondzang en de heerlijke blaaspartijen voor een hoog dansgehalte.

'Help Me' is een ietwat rustiger nummer. Althans zo lijkt het. De basgitaar leidt je nonchalant door het couplet heen om in het refrein over te gaan op heerlijke soul. Hoogtepunt van de cd is 'Come And Get It'. Het nummer is één grote samenvatting van Reed's kwaliteiten. Heerlijke soul en funk, lekkere blazers, een pakkend refrein en de geweldige stem van Reed. Een nummer met grote hitpotentie.

Een minpunt van de cd zit misschien wel in het feit dat Eli Paperboy Reed nergens echt vernieuwend is. Maar de manier waarop hij alle bestaande soul- en funkregisters opentrekt is fenomenaal.

Want ook de tweede helft van de cd bevat dansbare en vrolijke liedjes. Getuige 'Found You Out' waar de blazers opnieuw een belangrijke rol spelen. De cd eindigt met het nummer 'Explosion'. Anders dan een explosie kun je het ook niet beschrijven. 2.41 minuten zuigt Reed je nog even helemaal leeg. Nog even allemaal springen en dansen om vervolgens buiten in de stromende regen af te koelen!