DVD: The Men Who Stare At Goats

George Clooney, Ewan McGregor, Kevin Spacey en Jeff Bridges samen in een knettergekke komedie. Deze heren spelen de hoofdrollen in de film The Men Who Stare At Goats. Geiten? Ja, geiten!

The Men Who Stare At Goats dvd cover

 

De ongelukkige journalist Bob Wilton (Ewan McGregor) is zijn baantje als nieuwsreporter een beetje zat. Zijn vrouw lijkt geen interesse meer te hebben en hij heeft een impuls nodig voor zijn carrière. Hij wil een verhaal gaan schrijven over de paranormale oorlogsvoering van Amerika. Hij komt in contact met de ex-militair Lyn Cassady (George Clooney) als hij in Koeweit moet wachten om Irak in te mogen voor zijn reportage. Deze Lyn Cassady kan hem meer vertellen over de paranormale oorlogsvoering omdat hij deel uitmaakte van een geheim legeronderdeel dat zich al sinds Vietnam probeert te specialiseren in deze nieuwe tak van sport. 

Gaandeweg vertel Lyn steeds meer over de oefeningen die de psy-ops moesten verrichten. Zo moesten proberen om de tegenstander met alleen hun gedachten uit te schakelen. Eén ding had Lyn liever niet willen doen; het doodstaren van een geit. 

The Men Who Stare At Goats screenshot

Lyn moet in Irak op zoek naar de grondlegger van de geheime paranormale eenheid, Bill Django (Jeff Bridges). Bill was vooraanstaand lid van het leger tot hij aan lager wal raakte toen hij zijn baan kwijtraakte. Het is nu aan Lyn om hem weer te vinden. Bob besluit mee te gaan op Lyn's zoektocht in de woestijn van Irak en dat is het begin van een krankzinnige zoektocht naar Bill Django. De zoektocht in de woestijn van Irak is werkelijk hilarisch. Lyn vertelt over zijn ervaringen als soldaat in de geheime eenheid en daarbij zie je de meest krankzinnige voorbeelden voorbij komen. En dan te bedenken dat het gebaseerd is op ware feiten uit het boek van onderzoeksjournalist Jon Ronson.

Bob en Lyn stuiten in hun zoektocht juist op de gevreesde tegenpool van Bill Django; de psychiater Larry Hooper (Kevin Spacey). Larry was altijd al een bijzondere leerling die steeds achtergesteld leek te worden. Maar nu is het zijn tijd! Bob kan zijn geluk niet op en heeft een fantastisch verhaal in handen. 

The Men Who Stare At Goats screenshot2
The Men Who Stare At Goats is best een leuke film. Je kunt er erg om lachen, als je in de juiste stemming bent ten minste. Om alle rare dingen moet je gewoon lachen, maar bij sommige scènes verschijnt er louter een klein glimlachje op je gezicht. De manier waarop de makers lijken te spelen met de Amerikaanse inzet van troepen in Irak is ook best vermakelijk. Wij kunnen hier in Europa daar net iets luchtiger mee omgaan dan in Amerika, daarom is deze film daar niet de grote hit geweest die misschien wel werd verwacht met de grote namen die er in spelen. Ewan McGregor speelt een geloofwaardige journalist die graag een verhaal wil scoren. Clooney doet het ook prima als de paranormaal begaafde Lyn Cassady. Spacey lijkt het best in zijn rol te passen, de slechterik is hem toch ook wel op zijn lijf geschreven. Maar uitblinker in The Men Who Stare At Goats is toch echt Jeff Bridges. Hij speelt met volle overtuiging de leider van de psy-ops-eenheid en dat gaat hem zeer goed af. Kijk deze film als je gewoon even lekker wilt lachen, of voor een avondje met vrienden. Een prima film, met geiten.