DVD: Ice Castles

Ice Castles is een remake van de gelijknamige film uit 1978. Toen speelden Robby Benson en Lynn-Holly Johnson de rollen van de geliefden Nick Peterson en Alexis Winston. Lynn-Holly werd zelfs genomineerd voor een Golden Globe (voor talent van het jaar) door de rol van kunstschaatsster Alexis. Dit keer zijn het andere acteurs en is de film in een nieuw jasje gestoken. Maar is dit nieuwe jasje de moeite waard, of wordt het een dertien-in-een-dozijn-film?

Het verhaal draait om de kunstschaatster Alexis Winston (Taylor Firth). Het is haar droom om een kampioen in de kunstschaatswereld te worden. Als ze op een dag ontdekt wordt door de goede schaatscoach Aiden (Morgan Kelly), lijkt haar droom uit te komen. Het enige minpunt is wel dat ze hard moet trainen, waardoor haar relatie met Nick (Rob Mayes) in het gedrang komt. Als ze, na een ongeluk, ook nog eens slechtziend wordt, is de chaos compleet. Zal het haar ooit nog lukken om kampioen te worden?

De film komt langzaam op gang, maar houdt je vast tot het einde. Vanaf het moment dat Alexis (veelal Lexi genoemd) benaderd wordt door coach Aiden begint de film op gang te komen. Alleen is het soms niet duidelijk wat de hoofdlijn van de film is. Er zitten twee verhaallijnen in, namelijk de relatie tussen Aiden en Alexis en de mars naar de top voor het kampioenschap door Alexis. Gedurende de film lopen deze twee lijnen door elkaar. De relatief onbekende acteurs spelen goed en de relatie tussen Nick en Alexis wordt natuurlijk neergezet door Taylor en Rob.

De twist in de film (het ongeluk waardoor Alexis slechtziend wordt) komt onverwacht en laat. Als Alexis slechtziend wordt, is er nog geen half uur meer over van de film. Helaas, omdat het verhaal van een slechtziende kunstschaatsster interessant had kunnen uitpakken. Ook komt het einde iets te abrupt en net wanneer het spannend begint te worden. Het einde roept nog enige vragen op en voelt niet echt als een echt afgerond einde.

Ice Castles is een typisch romantische film. Stiekem weet je eigenlijk al hoe het verhaal zich ontpopt, maar je blijft kijken. De relatief onbekende acteurs zetten goede rollen neer en het verhaal kent meerdere verhaallijnen. Wel komt het hoofdpunt van de film, de slechtziendheid, misschien ietwat laat en is het einde net iets te abrupt. Toch is deze remake de moeite waard om eens een keer te bekijken. Geen topper, maar heerlijk voor de zaterdagavonden zonder na te denken.
Naast enkele trailers van andere films ontbreken er enige extra's.