DVD: Robert Schimmel - Life since then

Zo af en toe kom je een stand up comedian tegen die al best oud is maar waar je nog nooit van gehoord hebt. Robert Schimmel is een Amerikaanse standupper die al jaren bezig is maar waar ik dus nog nooit van gehoord had. Zijn show Life since Then is nu op dvd verschenen.



Robert Schimmel werd op 16 januari 1950 geboren in de Bronx in New York City. Zijn ouders waren overlevenden van de Holocaust. Hij is twee keer getrouwd geweest en heeft in totaal vier kinderen. Zijn zoon Derek uit zijn eerste huwelijk overleed op 11-jarige leeftijd aan kanker.

Kanker is iets waar Schimmel zelf ook mee te maken heeft gehad. In juni 2000 werd bij hemzelf namelijk een vorm van kanker geconstateerd. Tijdens het vechten tegen deze ziekte ontmoette hij zijn tweede vrouw Melissa. Later scheidde hij van zijn eerste vrouw Vicki en trouwde met Melissa. Hiermee heb je eigenlijk ook al de meeste elementen uit de stand up show van Schimmel te pakken. Voeg hier nog wat ongenuanceerde sexverhalen aan toe en je hebt zijn complete show wel te pakken.

Schimmel is een heel rustige stand up comedian. Je zal hem niet vaak zijn stem horen verheffen maar toch weet hij je met zijn redelijk monotone stem continu te boeien. Hij reageert goed op het publiek als er iemand iets te hard zegt of doet en gaat daarna probleemloos weer verder. Zijn humor is behoorlijk grof te noemen maar zonder echt beledigend over te komen.

 



Er staan twee korte extra's op de dvd. Als eerste krijg je een vrij korte blik achter de schermen te zien. Daarnaast staat er ook een interview met Schimmel op waarin hij de geschiedenis vertelt van hoe hij comedian is geworden. Al met al is dit een vermakelijke dvd om te kijken die van mij 3 1/2 ster krijgt.