CD: VA - Hardstyle The Ultimate Collection 2010 volume 1

De compilatie wordt geopend met een track van de gebroeders van Showtek. 'Electronic Stereophonic' is een van de betere platen van hun laatste album. Al snel komen we bij een van de grootste klappers van het moment: 'Gangsta' van Zatox en Tatanka. Wat een geweld! Heerlijke plaat, die lekker doorstampt, al zit het nummer misschien wel wat vroeg in de mix. Het is toch meer een track om zo tegen het einde nog de laatste energie eruit te knallen. Verder bevat de mix nummers van andere grote producers als Brennan Heart, Tuneboy en D-Block & S-Te-Fan feat Wildstylez. Naast de bekende namen kom je op deze compilatie ook wel eens platen van producers tegen die doorgaans wat minder in de spotlights staan, maar wel zeer de moeite waard zijn. 'Let The Bass Kick' van DJ Norman is een lekkere melodieuze plaat die flink beukt. Hetzelfde geldt voor de track 'House Music' van D-Stylerz. Ook de afsluiter van de mix mag er zijn. Chain Reactions' 'Lellebel' is een prima beukplaat met Limp Bizkit-samples.

Hetzelfde recept geldt voor het tweede schijfje. De aftrap is met een hele vette plaat van Activator ('Figalicious') en de samenwerking tussen Zany en Dozer: 'Fruxaq'. Net even andere sounds en een wat vaag klinkende opbouw maken het  een prima track die zich onderscheidt van de rest. Een plaat die dat ook doet, maar dan op een negatieve manier, is 'Welcome Home' van Dailucia. In de midtro is de kick echt bruut, maar in de climax is die maar slapjes. Over harde kicks gesproken: de remix van Crypsis van 'The Test 2.0' van DJ Thera. Dat is pas beuken! Ook het tweede deel van de cd bevat de nodige lekkere tracks. De nieuwe Pavo, het briljante 'After MF' van de Psyko Punkz, 'Fire In Tha Place' van Deepack en het experimentele 'The Undersound' van Technoboy en MC Ruffian. Een producer die nog steeds ondergewaardeerd wordt is The Machine. De afgelopen jaren heeft de beste man al een aantal hele vette platen uitgebracht. Ook zijn nieuwste, 'Audiobot', is weer van hoge kwaliteit. Tot slot de afsluiter: RoCH met 'Agression (SDee Remix)'. Melodieus, harde kick en een pianobreak. Heerlijk!

Qua tracks is er weinig te klagen. Veel bekend werk, maar ook de nodige ruimte voor onbekendere namen waardoor het niet een lange hitjesparade is. Het mixwerk had wel wat vlotter gemogen. Nu is het voornamelijk intro's en outro's inmixen wat niet echt lekker wegluistert. De platen lopen naadloos in elkaar over, maar het zou wat meer power hebben gehad als het wat sneller zou zijn gedaan. En tot slot: spelfouten op de tracklist blijven slordig.