DVD: Los Angeles Lakers 2008-2009 NBA Champions

Zeven jaar heeft Kobe Bryant ervoor moeten strijden, zeven lange jaren, smachtend naar een 4e NBA Championship Ring. Na het snelle succes in 2000, 2001 en 2002 was het gedaan met de soevereiniteit van de Lakers. Ook voor coach Phil Jackson was het een bijzonder jaar, het kon zijn tiende NBA titel worden mochten de Lakers het jaar als kampioen afsluiten. Het begin was een sterk staaltje goed begin/half werk. Tegen Kerstmis 2008 hadden de Lakers het beste 'record' allertijden en werd er in de wedstrijd tegen de Boston Celtics op Kerstdag getoond dat de Lakers terug waren. Het jaar ervoor verloor dit westkust-team van het meest succesvolle oostkust-team in de finale. Nu werden de Celtics verslagen en het vertrouwen was terug, de Lakers waren klaar voor een nieuwe titel.

LA Lakers

 

Het verhaal van deze tocht wordt belicht in de DVD Los Angeles Lakers 2008-2009 NBA Champions. Voor de Lakers was het de 15e in de geschiedenis van de club, waarmee ze nu toch wel dicht in de slipstream van de Boston Celtics komen. Het was een jaar waar de wederopstanding van Bryant een feit was, waarin Bynum wederom zwaar geblesseerd raakte en waarin anderen de kans kregen om te stralen naast Bryant of juist als hij een 'day-off' had. De Lakers bereikten vrij makkelijk de NBA Playoffs met 65 overwinningen gedurende het reguliere seizoen. De playoffs waren echter iets heel anders. Utah was een makkie, maar Houston en Denver bleken twee hele sterke tegenstanders te zijn. En hoewel de finale er in cijfers makkelijk uit zag, waren er verlengingen en doorbijten nodig om als kampioen uit de bus te komen. Deze gevechten, moeilijke schoten, belangrijke missers zie je terug op de DVD.

LA Lakers


In het totaal een DVD met daarop bijna 3,5 uur Lakergeweld van het afgelopen seizoen. Naast de reguliere feature kan de basketbalfan bijvoorbeeld ook nog genieten van twee 4th quarters van belangrijke Playoff wedstrijden, een All Access impressie van twee wedstrijden in het reguliere seizoen (Boston en Cleveland), een time out met Ariza. Kortom een mooi overzicht van een hectisch Lakers seizoen dat voor Bryant en Jackson die gewilde kampioensring opleverde.