Boek: Rosa Timmer - Allemansvriend

Rosa Timmer studeert taalwetenschap in Groningen. Ze schrijft al twee jaar lang columns in de Universiteitskrant. Deze columns zijn nu gebundeld en uitgeven in het boekje Allemansvriend. Weet zij met haar scherpe blik en humor ook de rest van Nederland te overtuigen van haar schrijftalent?

Over Allemansvriend
Diverse onderwerpen komen aan bod in de columns van Rosa Timmer. Zo schrijft ze over haar verliefdheden op 'foute' mannen. Ze is al 36 keer verliefd geweest, maar Mr. Right zit er niet tussen.

Haar buurman omschrijft ze als redelijk maf. Iedere keer als hij bij haar was, werd hij misselijk. Volgens hem kwam het doordat hij zijn tanden had laten bleken, maar toen hij haar ook nog eens bloemen en kaartjes begon te sturen viel het kwartje. Hij was verliefd op haar. Zij wil hem niet, maar dat wil hij niet horen.

Ook haar wasprobleem komt aan de orde. Probleem? Ze wast niet, maar koopt gewoon steeds nieuwe kleding. Iedere keer neemt ze zich voor om toch te wassen, maar het lukt haar gewoon niet.

Haar vriendschap met Mandy en de rare dingen die ze meemaken komen ook aan bod. Kortom, een geweldige omschrijving van het studentenleven waar Rosa zich in bevindt.

Humor
De schrijfstijl van Rosa Timmer kun je met recht bombarderen als humoristisch. Elke column maakt je aan het lachen. De zelfspot is niet van de lucht. Jammer dat het boekje zo dun is, het is veel te snel uit! Laten we hopen dat er snel nog een verzameling columns van haar wordt uitgegeven, na het lezen van Allemansvriend is je humeur gelijk stukken beter! Vier en een halve ster voor deze columniste uit Groningen!


Uitgever: Passage ISBN: 978 90 545 2210 2 Pagina's: 84
Waardering:

Meer leesplezier? Kijk dan snel hier.