DVD: Decibel 2009

In augustus gingen weer duizenden party animals los op de beats van Decibel 2009. Zoals gewoonlijk werd alles vastgelegd op film en is de dvd-registratie gereleased op twee schijfjes in een strakke steelcase!


Op de eerste dvd zijn beelden te zien van de vier grootste stages. Naast de mainstage de "Hardcore4Life", "Euphoria" en "Back2School". Waar op andere registraties de focus ligt op het hoofdpodium en de overige podia een korte samenvatting krijgen worden de genoemde stages twee uur lang met elkaar afgewisseld. Eens een keer wat anders en dat bevalt meer dan goed. Zo zien en horen we Zany, Dana en Tuneboy maar ook het Forze DJ Team, Evil Activities en Art Of Fighters. Uiteraard ondersteund door beelden van het dansende publiek, het prachtige weer en korte reacties met artiesten na hun optreden.

Het tweede schijfje besteed aandacht aan de overige area's, die stuk voor stuk belicht worden. Ook vinden we hier de extra's terug. Naast een hele serie foto's wordt er ingegaan op wat er achter de schermen gebeurt op een festival als Decibel. Ook neemt Geraldine Kemper (BNN) je mee over het terrein voor een reportage. Soms leuk, soms tenenkrommend, maar bovenal een standaardverhaaltje met alles wat er te doen is, interviewtjes met artiesten en natuurlijk komt het publiek aan het woord. Tot slot is er ook nog een korte impressie van de eindshow waarbij het vuurwerk in de lucht vloog.


B2S heeft een hoop moeite in deze dubbel-dvd gestoken en dat is absoluut terug te zien én te horen. Waar veel registraties veel van het zelfde zijn, onderscheiden deze schijfjes van Decibel zich door de uitgebreide aandacht op alle area's in plaats van alleen het hoofdpodium. Hopelijk nemen andere organisaties daar een voorbeeld aan!


Label: Mid-Town Records Releasedatum: Augustus 2009 Kijkwijzer: n.v.t.
Waardering film: - Waardering extra's:

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.