Boek: Margriet Border - Alles is leuker met een hond

Wanneer je een hond hebt en deze uit gaat laten, lijken alle sociale remmingen los te komen. Je ontmoet mede-hondenbezitters en raakt aan de praat, deelt ervaringen, anekdotes en ergernissen. Maar dit alles wel op een erg anoniem niveau. Wanneer je 's avonds aan tafel aan je partner wilt vertellen wie je ontmoet hebt, kom je niet verder dan "... je weet wel, dat vrouwtje met die labrador, die zo leuk kan huppelen...". Het mag dan anoniem zijn, maar het levert leuke verhalen op en enkele hiervan zijn gebundeld in het boekje Alles is leuker met een hond, samengesteld door Margriet Border.


Een groep apart
Onder de dierenliefhebbers is de groep hondenbezitters een aparte groep. Anders dan katteneigenaren moeten zij met hun huisdier de deur uit, enkele malen per dag zelfs. Weer of geen weer, de hond wil zijn dagelijkse loopje naar het park toch echt hebben. Tijdens deze vele wandelingen ontmoet het baasje andere mensen uit dezelfde groep. Honden lijken een bindende factor te zijn en ook een gewild onderwerp om het gesprek te openen. Zodra de hondeneigenaren een andere hond met baasje in het vizier krijgen, komen er gesprekken op gang. De basis van die gesprekken zijn veelal de honden zelf, avonturen die ze met hun trouwe viervoeter hebben meegemaakt. Enkele van deze verhalen staan in het boekje Alles is leuker met een hond. De verhalen gaan over de alledaagse dingen die je met een hond kunt meemaken, de rituelen die elke wandelbeurt terug komen en de aandoenlijke karaktertrekken van de hond (en soms van het baasje).


Herkenning
De hondenbezitter zal zich in veel van de verhalen uit dit boekje herkennen, maar ook voor mensen zonder hond als huisdier is het een vermakelijke bundel verhalen. De korte anekdotes lezen vlot en roepen een prettig gevoel op bij de lezer. Naast leuke verhalen staan er ook wat meer emotionele ervaringen in, je voelt op die momenten mee met het baasje. Met 79 pagina's is het geen heel dik boekje, maar dat mag de pret niet drukken. Zowel voor dierenliefhebbers als voor ieder ander is dit gewoon een leuke en grappige verhalenbundel. Ideaal om op het toilet te leggen, elke 'boodschap' een verhaaltje... sommige verhalen zijn trouwens misschien ook goed om voor te lezen aan je kinderen, maar lees ze dan vooraf wel even zelf door, want niet elke opgeschreven ervaring is geschikt. Alles is leuker met een hond is met drieënhalve ster een mooie middenmoter en een aardig cadeautje om weg te geven.


Uitgever: De tuin der vriendschap ISBN: 978 90 807 3102 8 Pagina's: 79
Waardering:

Meer dierplezier? Kijk dan snel hier.