CD: ZEVOLUTION - ZE Records re-edited

Enige tijd geleden schonken we hier op FOK! aandacht aan het compilatie-album van ZE Records middels deze review. Inmiddels is er weer nieuws omtrent dit label vanwege het uitkomen van een remix-cd, ZEVOLUTION. Nu klinkt dat al snel als een leuk staaltje marketing, maar vanwege het enthousiasme dat het compilatie-album oproept, nemen we toch ook deze cd eens onder de loep.
Zoals gezegd is het vanuit marketing oogpunt aantrekkelijk om wat nummers in een nieuw jasje uit te brengen. Voor de koper is het echter pas interessant als een remix-cd daadwerkelijk wat bijzonders toevoegt, méér dan een bekend nummer met een beat eronder. Gelukkig is dat bij ZEVOLUTION het geval. Enerzijds staan er nummers op die in de ge-edite versie zelf al klassiekers zijn geworden, zoals het derde nummer. Daarnaast zijn er ook nieuwe remixen te vinden, waaronder het achtste nummer. Met andere woorden, de maatschappij heeft moeite gedaan om het voor de luisteraars interessant te maken.

Wat horen die luisteraars dan? Lekkere dansmuziek. Want alle muziekhistorie en geneuzel ten spijt, een album als dit moet gewoon dansbaar zijn. Was het compilatie album al lekker beentjes van de vloer, ook deze cd is weer een sterk staaltje disco-vakmanschap. Perfect voor een themafeestje, tijdens het prosecco drinken in een roze gekleurde gay bar of gewoon tijdens de afwas thuis. Het klinkt lekker en het ìs lekker. Prima plaat.


Tracklist
01. Kid Creole & The Coconuts – I'm Corrupt (Idjut Boys Edit)
02. Gichy Dan's Beachwood No. 9 – Cowboys & Gangsters (Social Disco Club Edit)
03. Gichy Dan's Beachwood No. 9 – On A Day Like Today (Todd Terje 'Friendly Children' Edit)
04. David Gamson – No Turn On Red (Fat Camp version)
05. Material with Nona Hendryx – Bustin' Out (Rub N Tug Edit)
06. Aural Exciters – Spooks In Space (Luke Howard & Felix Dickinson Filthy & Foolish Edit)
07. Was (Not Was) – Tell Me That I'm Dreaming (Greg Wilson ZE-Edit)
08. James White & The Blacks – Almost Black (Richard Sen’s Padded Cell Edit)
09. Garcons – Encore L'Amore (Leo Zero Edit)
10. Don Armando's Seventh Avenue Rhumba Band - I'm An Indian Too (Pilooski Edit)
11. Kid Creole & The Coconuts – Annie, I'm Not Your Daddy (Soul Mekanik "Bounty Girls" Edit)Label: Pias Records Releasedatum: Oktober 2009
Waardering:


links
De website van het project ZEVOLUTION
De officiële website van ZE Records
Het muziekforum van FOK!