CD: Snow Patrol - Up to now

15 jaar Snow Patrol, tijd voor een dubbelaar. Met een dertigtal nummers is Up to now een behoorlijk compleet overzicht geworden van wat de band in die jaren heeft uitgespookt. Tijd om de cd-speler maar eens aan Snow Patrol te onderwerpen.


De band heeft er op dit album voor gekozen om niet alleen het bekende materiaal op te nemen, maar ook enkele nieuwe nummers. Dit maakt dat je niet zomaar een 'best of' in handen hebt, maar zeker ook iets nieuws om je collectie mee te completeren. Eén van die nieuwe tracks is 'Just Say Yes', inmiddels al niet nieuw meer na een succesvolle 538-alarmschijfbeurt. Maar al is het dan niet helemaal meer nieuw, mooi is het zeker wel. Twee andere nieuwkomers die even genoemd moeten worden, zijn 'Give Me Strength' en 'Dark Roman Wine', gewoon lekkere nummers.

Verder vinden we een aantal B-kantjes op de cd's, nummers die nu eens meer in de spotlights komen, en dat toch ook wel verdienen. Uiteraard moet er ooit gekozen waarom het ene nummer een A-kant wordt en het andere een B-kant, maar minder zijn ze er zeker niet om.

Op de twee schijven vinden we zoals gezegd ook oude bekende terug, wat te denken van 'Run', 'Chasing Cars' en 'Shut Your Eyes'. Opmerkelijke bijdrage is 'Signal Fire, 'de soundtrack van Spider-Man 3. Het nummer is op deze twee-cd-set voor het eerst opgenomen op een cd van de band.

Kortom: de twee tracklists geven een hele mooie indruk van 15 jaar Snow Patrol. Dat de band wellicht nog minstens 15 jaar mee kan is na het beluisteren wel duidelijk.


Persfoto Snow Patrol


Van het album Up to now zijn twee versies: de hier besproken dubbelaar en een Deluxe digipack editie. Deze bevat naast de twee cd's ook nog een dvd met veel niet eerder uitgebracht materiaal. Ook deze laatste is ongetwijfeld een goede aanschaf, al kunnen we daar niet uit eigen ervaring over oordelen. Feit is wel dat de dubbelaar die FOK! ter beschikking kreeg een zeer mooie set is die zeker de moeite van het aanschaffen waard is. Een mooi overzicht van wat de band tot nu toe -Up to now- heeft gemaakt. Leuk cadeautje of om gewoon jezelf eens te verwennen.

Tracklist

Cd 1
1. Chocolate (Album Version)
2. Chasing Cars (Album Version)
3. Crack The Shutters (Album Version)
4. Set The Fire To The Third Bar (Album Version)
5. Crazy In Love
6. Just Say Yes
7. Batten Down The Hatch (Original Version)
8. You’Re All I Have (Album Version)
9. Hands Open (Album Version)
10. Cartwheels (Original Version)
11. The Planets Bend Between Us (Single Version)
12. Ask Me How I Am (Original Version)
13. On/Off
14. Making Enemies (Original Version)
15. Run (Live At The Union Chapel)

Cd 2
1. Take Back The City (Album Version)
2. Shut Your Eyes (Album Version)
3. An Olive Grove Facing The Sea
4. Run (Album Version)
5. Give Me Strength
6. Signal Fire (As Featured In Spiderman 3 – Full Version)
7. Spitting Games
8. Open Your Eyes
9. Dark Roman Wine
10. Fifteen Minutes Old (Original Version)
11. You Are My Joy
12. The Golden Floor (Album Version)
13. Starfighter Pilot
14. Post Punk Progression
15. Chasing Cars (Live At The Union Chapel)


Label: Universal Music Releasedatum: november 2009
Waardering:

Meer muziek? Kijk snel in het Muziekforum.