CD: 538 Dance smash 2009 vol.4

Opvallende hoesjes met half blote vrouwen op de voorkant. Dat is kenmerkend voor de 538 Dance Smash reeks. 9 april van dit jaar bestond de 538 Dance Smash, om precies te zijn vijftien jaar. dan kun je wel raden hoeveel cd's deze reeks ongeveer heeft. Als je ze allemaal in bezit hebt, heb je al gauw een boekenkast vol. Alleen dit jaar al zijn er drie edities. Tijd dus voor vol.4 om de collectie uit te breiden.


Wekelijks kiest de muziekredactie van Radio 538 de nieuwe ‘Dance Smash’. Spaar al deze hits op en je kunt ze plaatsen op een verzamelalbum. Volume 4 staat vol met 24 tracks die je ongetwijfeld deze zomer allemaal voorbij hebt horen komen. Misschien zelfs wel tot je ze niet meer kon horen. Mocht je nou toch geen genoeg hebben gekregen van ‘Sexy Bitch’ of ‘Lost’ dan moet je deze CD toch maar eens gaan beluisteren. De ene zomerknaller na de andere worden op je afgeschoten. We beginnen met ‘Hot’ van Inna die opgevolgd word door ‘Sexy Bitch’ van David Guetta. Van elke nummer in de tracklist wordt de radioversie gebruikt. Verwacht dus geen lange versies van de hits. De pauzes tussen de tracks door zijn klein waardoor het haast lijkt alsof het album aan elkaar gemixt is. Dat is zeker niet het geval. Het is namelijk gewoon een compilatiealbum. Natuurlijk kan ‘I Remember’ van Deadmau5 ft. Kaskade niet ontbreken in deze lijst. Dit nummer sluit zelfs het album af.

Over de kwaliteit van de tracks niets te klagen, over originaliteit absoluut wel. Maar goed, wat verwacht je ook anders van een supercommercieel die deze reeks uitbrengt. Het is gewoon een compilatie van alle grijsgedraaide tracks van deze zomer. Dus mocht je die nog in je verzameling willen hebben dan is dit absoluut het album voor jou. Verder is er namelijk niets speciaals aan deze reeks. De echte dance liefhebber zal dit dan ook niet kopen, die heeft namelijk alle tracks al in de lange uitvoering. Het album krijgt van ons toch 2 sterren voor de moeite. Maar dance liefhebbers, laat dit albumalsjeblieft links liggen.

Tracklist
1. Inna - Hot (Play & Win Radio Version)
2. Akon, David Guetta - Sexy Bitch
3. Tiësto, Sneaky Sound System - I Will Be Here
4. Pitbull - Hotel Room Service
5. Cascada - Evacuate The Dancefloor (Radio Edit)
6. Markus Schultz - Do You Dream (Evolution Theme)
7. Lasgo - Lost (Radio Edit)
8. Eva Simons - Silly Boy (Dave Aude Radio Version)
9. Silvio Ecomo, Chuckie - Moombah
10. R.I.O. - After The Love (Radio Edit)
11. Edward Maya, Vika Jigulina - Stereo Love
12. Milk Inc - Blackout
13. The Ian Carey Project - Get Shaky
14. The Mystery - Forgiven
15. Chuckie, LMFAO - Let The Bass Kick In Miami Bitch
16. Sidney Samson, Lady Bee and Bizzey - Let's Go
17. Frontier - All I Can Feel
18. Major Lazer, Nina Sky, Ricky Blaze - Keep It Goin' Louder
19. Ralvero, Dadz 'N Effect - Loose Control
20. Johnny Cash, Laurent Wolf - Walk The Line
21. Yanou - Brighter Day
22. David May - Superstar (Radio Edit)
23. TV Rock, Rudy - In The Air (DS Edit)
24. Kaskade & Deadmau5 - I Remember



Label: Universal Releasedatum:september 2009
Waardering:


Kijk voor meer muziek in MUZ.