Lips: Nummer 1 Hits

Egamer die gaat zingen! Ja, ja, het is echt waar. Al heb ik het wel eens een keer eerder gedaan! Deze gozer is namelijk twee jaar geleden kandidaat geweest bij Idols. Ondanks mijn onweerstaanbare uiterlijk en fantastische uitstraling was ik iets te nerveus om door te gaan. Helaas, maar de wereld verging niet. Daarom ben ik maar aan de SingStar en Lips gegaan, al ben ik door het ontbreken van de PlayStation 3 en het hebben van een Xbox 360, fulltime Lips-speler als er een feestje bij mij thuis is. En laat het nou net zijn dat de nieuwste Lips is binnengekomen en dat die zaterdagavond veel vriendinnen langskomen. Ja, m\'n maat Bo kon niet komen, dan zit je daar met drie dames.

Maar goed, Lips: Nummer 1 Hits is de allereerste uitbreiding in de Lips-franchise en er zullen, als je mij mag geloven, zeker meer volgen. Zoals je al verwacht bevat Nummer 1 Hits talloze klassiekers waar je bij het doornemen van de soundtracklijst telkens denkt: “Oh fok die ken ik nog van vroeger! Nostalgie, nostalgie, de nostalgie is er jongens!” Dat zegt al genoeg over de soundtrack van Lips. Dik in orde, misschien kon het wat beter, maar dat deert niet; met onder andere Tide Is High (de videoclip alleen al is geweldig) van Atomic Kitten, Hey Baby van DJ Ötzi, Barbie Girl van Aqua en U Can\'t Touch This van MC Hammer heb je gegarandeerd een feestje in huis. En dat werd maar eens bevestigd in mijn zolderkamer. Rosa danste mee met Tide Is High (zoals in de videoclip!), Barbie Girl werd door Maud en Iris een moment om niet te vergeten (helaas geen beelden beschikbaar) en I Don\'t Feel Like Dancin\' van de Scissor Sisters is het meest perfecte nummer voor mij. Vraag me niet waarom.

Met de bovenstaande alinea wil ik maar eens benadrukken dat fun het belangrijkste is. Al zijn er soms wel momenten geweest dat je denkt dat Lips weer eens vreemd doet. De microfoons hebben nog steeds geen goede kwaliteit en dus zal daarover vaak geruzie ontstaan. De ene keer staat \'ie te hard, de andere keer pakt de microfoon jouw gezang niet op. Erg frustrerend, vooral als je jezelf even wil bewijzen tegenover drie dames. Er is tevens veel onduidelijkheid in de game. Bij de instellingen weet je bijvoorbeeld niet wát je eigenlijk aan het instellen bent. Bij de originele Lips was dat juist geen probleem. Lips: Nummer 1 Hits heeft namelijk een geheel nieuw menu gekregen, wat voor mij wat onoverzichtelijker overkomt dan de originele Lips. Wél is er dankzij de nieuwe interface plaats voor je eigen avatar. Met je avatar kun je nieuwe snufjes voor je kereltje unlocken en dat is stiekem leuk om daarvoor je best te doen.

Dat laatste is inderdaad een nieuwe toevoeging aan Lips: Nummer 1 Hits. Er zijn uiteraard andere toevoegingen, zo heb je (wat bij Lips zeker een groot gemis was) nu de mogelijkheid om een lekker duet te gaan zingen met de liefde van je leven... Al was ze die avond niet aanwezig. Enfin, even serieus weer. De duetmode is niet leuk. Het is een rotzooitje, zelfs. Je weet helemaal niet wanneer je aan de beurt bent en als je dus te laat merkt dat je aan de beurt bent, ben je weer eens te laat en loop je punten mis. De ene keer ben je Fergie, de andere keer ben je opeens Wil.I.Am. Daar moet zeker aan gewerkt worden voor de volgende uitbreiding. Daarentegen is de toevoeging van Grand Rank wel van aardige waarde. Ontwikkelaar iNis weet dat je dit spel bijna nooit in je eentje speelt, en daar willen ze verandering in brengen. Grand Rank geeft je de mogelijkheid om uit te groeien tot een ster. Hoe meer je zingt, hoe meer experience points je krijgt en nadat je een bepaald aantal punten hebt, dus een level-up krijgt. Zoals in een RPG, inderdaad. Al heeft deze toevoeging mij niet overtuigd om \'s middags lekker in m’n eentje mee te gaan blèren met Just Dance van Lady Gaga.