CD/Audioboek: Tijn van Ewijk - Masterflirt

Het blijft ongetwijfeld één van de moeilijkste dingen in het leven: het vinden van de juiste partner. Vooral het verleiden van die man/vrouw die je aan de haak wilt slaan is een continu spel, een evenwichtsbalk waarop we allemaal wel eens hebben gestaan, en wellicht ook vanaf zijn afgevallen. Tegenwoordig mag je bij dit spel best hulp vragen, dat is helemaal niet gek. En op die momenten kun je dan rekenen op Tijn van Ewijk met zijn audioboeken Masterflirt, hoe verleid je iedere vrouw en Masterflirt, hoe vind en bind je die vent. Twee boeken die medio dit jaar in audioboekvorm verschenen zijn en waar je toch wellicht enkele handige tips uit kunt halen... of is het allemaal maar kolder?


Het spel van de verleiding
Tijn van Ewijk is ervan overtuigd dat het verleiden van de andere sekse te leren is en om die reden heeft hij er al veel over geschreven. Twee van die boeken zijn nu 'vertaald' naar een audioboek, voorgelezen door Van Ewijk zelf.

Als we kijken naar de mannenversie valt meteen op dat over het algemeen de heren ervan uitgaan dat zij een vrouw kunnen verleiden met datgene wat zij zélf eigenlijk graag willen, met als gevolg dat geen enkele vrouw toehapt. Van Ewijk geeft handvatten en vooral inzichten in hoe de vrouw dan wel te benaderen en te verleiden. Waar de coach met name op focust, is het overbrengen van het besef dat de mannen zich moeten verdiepen in de vrouw om zo te achterhalen wat zíj willen en op die manier kun je ze dan het beste verleiden. Het moet om háár draaien, niet om je eigen behoeften. Als je dat eenmaal weet te ontdekken, moet het verleiden volgens Van Ewijk een koud kunstje zijn.

Voor het vangen van mannen ligt het weer heel anders, ook vrouwen hebben een heel verwrongen beeld van wat zij denken dat mannen willen. Horen we niet overal "mannen willen alleen maar seks"? Van Ewijk maakt meteen duidelijk dat dát niet het geval is, een man wil wel degelijk meer. Ook hij wil gewaardeerd worden, wil jou behagen, maar daarnaast ook vrijheden behouden. En tot slot, misschien wel helemaal achteraan in de rij, wil hij inderdaad ook seks hebben, maar wees eerlijk, dat wil de vrouw toch ook? Bij de cd die voor de vrouwen bestemd is, richt de coach zich naast het verleiden ook voor een groot deel op het behouden van de man ná het spel van de verleiding, want vrouwen willen toch die ene man voor het leven.

Mannen komen van Mars, vrouwen van venus
De cd's maken op een compacte manier duidelijk hoe je als man/vrouw de andere sekse moet benaderen. Doordat er maar een beperkte tijd is, moet je wel voor ogen houden dat dit een algemene indruk is, geen persoonspecifieke trainingssessie. Daarvoor moet je elders zijn, of de algemeenheden weten toe te passen op je eigen situatie. Verwacht niet dat je na het beluisteren van de cd meteen die man of vrouw aan de haak zult slaan, dat is een proces wat best even zal duren. Wat de cd's je vooral mee willen geven is een boost om als vrijgezel het uitgaansleven weer in te duiken om zo die ideale partner te zoeken, te vinden en aan je te binden. En daarvoor moeten we elkaar beter leren begrijpen, we moeten Venus en Mars een aantal lichtjaren dichter bij elkaar brengen. Van Ewijk helpt je daarbij op prettige wijze, mede door zijn aangename stem. Heb je dus geen zin om de boeken in traditionele vorm te lezen, dan zijn de audioboeken een mooie uitkomst. Wel zo prettig om bijvoorbeeld in de auto te beluisteren, als je toch uren in die rot file moet staan, kun je er maar beter wat nuttigs mee doen.

De auteur/voorlezer
De boeken worden zoals al eerder aangegeven, voorgelezen door de schrijver zelf, Tijn van Ewijk. Naast schrijver van boeken en columns is hij ook een succesvol ondernemer, filantroop en houdt hij zich daarnaast nog bezig met het onderzoeken van de relaties tussen mannen en vrouwen. Zelf voegt hij aan dit rijtje nog toe dat hij een levensgenieter is, al is dat geen beroep maar meer een 'levensmotto' als je het mij vraagt.

Van Ewijk is niet altijd schrijver geweest, al was de interesse er altijd wel. Voor hij daadwerkelijk de kant van het 'verleiden' en 'man/vrouw-relaties' op ging, studeerde hij bedrijfskunde, waarna hij enkele jaren in het bedrijfsleven heeft gewerkt. Zijn filantropische aard vind je terug in zijn werk als verstrekker van micro-kredieten in Cuba. Verder is hij erg met de natuur begaan getuige zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van een bio-ecologisch dorp in Frankrijk. Al met al een man met vele kanten.

Tijn heeft zelf ooit het volgende gezegd: "Ik heb geen hobby's. Ik heb namelijk veel te veel leuke dingen te doen." Misschien zouden meer mensen zo in het leven moeten staan... Zijn audioboeken zijn in ieder geval met drie sterren een mooi begin om anders in het leven te gaan staan.


Uitgever: LuisterWijs ISBN: 978 90 8993 017 0 / 978 90 8993 016 3 Pagina's: n.v.t. Waardering:

Kijk voor meer boeken in Boeken.