DVD: Little Britain USA

Het succesvolle The Office spreidde zijn vleugels uit en werd in een Amerikaans concept gegoten. Wel met een andere cast en een tikkeltje aangepaste humor. En ook daar groeide het uit tot een groot succes. Een andere succesvolle Britse comedyshow is Little Britain en heeft er in het thuisland al vier seizoenen opzitten. Ook hiervan is in een Amerikaanse spin-off gemaakt waarvan de titel zich laat raden, Little Britain USA.


Anders dan bij The Office US blijven de cast en zelfs sommige karakters van de show gelijk. Matt Lucas en David Walliams gaan zich helemaal te buiten aan de aparte typetjes die ze ook in Engeland neerzetten. "Trash talking" Vicky Pollard bevindt zich in een bootcamp en gaat zoals altijd te keer tegen iedereen. Fat fighter Marjorie Dawes komt ook in de VS genoeg dikke mensen tegen om haar opbouwende kritiek op los te laten. Walrus Bubbles Devere laat zich van haar slechtste kanten zien. Sebastian Love bemoeit zich met de Amerikaanse politiek. Andy houdt Lou wederom voor het lapje en ook de twee travestieten houden zich bezig met "lady-things". En dan zijn er nog meer oude bekenden.

Gelukkig zijn er ook nieuwe karakters in de show om het enigzins vers te houden. Zo is er ex-astronaut Bing Gordyn, een briljant grijs Brits echtpaar dat vakantie "viert" in de States en nog bijvoorbeeld de bodybuild-buddies Mark en Tom, die behoorlijk veel van zichzelf zelf laten zien.


De humor blijft gortdroog en op het randje, voor de Amerikaanse markt dan wel te verstaan. Grappen over homoseksualiteit, zoals Daffyd, Sebastian Love en de twee sportmaatjes die zichzelf maar niet uit de kast laten komen. Dan is er ook nog een sheriff die een stijve krijgt elke keer als hij een wapen vast pakt of wat te denken van de oma en kleinzoon die gesprekken voeren over harddrugs en seks. Moeder en dochter Ellie Grace bezigen liefelijke taal tegen elkaar die uiteindelijk doorslaat naar "anal beads" en "interracial gang-bangs". Het zal even slikken zijn geweest voor sommige Amerikanen. Voor ons nuchtere Nederlanders is het niet heel schokkend, maar de karakters zijn mooi uitvergroot en overdreven zodat het humoristische effect zeker overkomt.


Liefhebbers zullen blij zijn hun oude vertrouwde karakters in een nieuwe setting te zien. Maar de nieuwe typetjes zijn wel de grootste verademing, aangezien we veel oude grappen in nieuwe stijl ook al snel doorhebben binnen zes afleveringen. Walliams en Lucas worden soms bijgestaan door bekendheden zoals Sting, Rosie O'Donnell en Vivica A. Fox, wat leuke fragmenten oplevert.

Ook heeft de box wat aardige extra's. The Making of Little Britain USA blikt terug op de totstandkoming en vermengt de humoristische fragmenten met tekst en uitleg over de show. De deleted scenes bevatten daarnaast ook wat lachers. De bloopers zijn vrij kort en niet heel spannend, maar al met al is het een prima uitgave die de liefhebbers zeker tevreden zal maken. "Love you more than Toy Story 2"


Label: Warner Bros/HBO Releasedatum: Augustus 2009 Kijkwijzer:

Waardering:
Waardering extra's:

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.