Halo 3

De single-player ervaring van Halo 3 is erg leuk en ook zeker de moeite waard om meer dan eens door te spelen. Het houdt echter een keertje op en dan is het tijd om je schietkunsten te botvieren op menselijke tegenspelers. Uiteraard kun je kiezen om dit op je eigen Xbox te doen met een splitscreen, via system link en via Xbox Live.

Die eerste twee opties zijn natuurlijk leuk, maar Live is waar het allemaal om draait. Hier kun je je cyberpik tot nieuwe hoogtes laten groeien. Als je namelijk ranked games speelt en je doet erg je best dan klimt je skill level langzaam omhoog, dit skill level staat in de gamelobbies in de vorm van een getal naast je naam. Hoe hoger je komt des te meer aanzien je zult genieten van de lagere levensvormen die jou alleen maar in de weg zitten tijdens een verhit gevecht. Het leuke hieraan is ook dat de servers van Bungie ervoor proberen te zorgen dat je gaat spelen tegen mensen die ongeveer op hetzelfde niveau als jou spelen. Hoe goed of slecht je ook bent, als eenmaal je skillniveau duidelijk is, ieder potje zal zo een uitdaging blijven. Het is alleen jammer dat je soms best lang moet wachten voordat je kunt beginnen met schieten. Het zoeken van spelers kan soms best een poosje duren en dan zijn er een paar afschuwelijke countdowns. Wil je beginnen met zoeken van een potje, countdown, heb je een potje gevonden, countdown, map definitief, countdown. Heel irritant.

Heb je niet zoveel zin om je e-penis te verdedigen dan kun je natuurlijk ook altijd een \\\"social\\\" potje spelen. Hierbij wordt minder gekeken naar je skilllevel en gaat het er vooral om dat je met zn allen lekker aan het gamen bent. Het leuke hieraan is ook dat er wat meer vrijheid is qua speelmodi.

De maps waarop je speelt zijn goed uitgedacht en het is ook lastig om plekjes te vinden van waaruit je ongemerkt de camper uit kunt hangen. Spelers van de beta eerder dit jaar zal ook opgevallen zijn dat Bungie kleine veranderingen heeft gedaan aan de maps, waardoor de balans nu beter is en campers weer wat minder mogelijkheden hebben. Ook erg goed van de maps is de balans tussen gebieden waarop je op korte afstand met elkaar vecht of juist over een grote afstand. Zo schiet je het ene moment vanaf een muur een eind verder masterchiefjes van het strand af en het andere moment sta je oog in oog met elkaar in een bunker. Het is alleen erg jammer dat je niet alle wapens en voertuigen uit de single-player campagne terug ziet komen in de standaard matchmaking.

The Forge
Gelukkig heeft Bungie hieraan ook gedacht en heb je de mogelijkheid om te spelen met the Forge. In deze multiplayer mode kun je een heel potje naar wens aanpassen. Extra voertuigen en wapens in een level zijn geen enkel probleem. Sterker nog, je kunt zelfs onder het spelen nieuwe wapens aan de level toevoegen. Zo kun je de levels dus zelf verbeteren of juist compleet nieuwe gamemodi bouwen. Een erg leuke mogelijkheid die later in het leven van Halo 3 meer gebruikt zal gaan worden, omdat mensen dan weer naar nieuwe uitdagingen gaan zoeken.



<\/center>
Bungie.net
Het briljantste van de hele multiplayeroptie is waarschijnlijk de integratie van Halo 3 met de website van Bungie. Op deze website kun je al je statistieken van ieder potje dat je ooit hebt gespeeld terug vinden in je Gamehistory. Daarnaast kun je ook zien wat je rang is, je kunt er je eigen screenshots en filmpjes uploaden. Een hele mooie feature is dat je op de site van bungie een filmpje kunt aanklikken dat je wilt kijken en dat je dan vervolgens naar je Xbox 360 download met een druk op de knop. Deze slimme koppeling werkt erg prettig en snel. Je bent hierbij niet beperkt tot filmpjes, maar je kunt bijvoorbeeld ook nieuwe gamemodi downloaden voor de maps. Wie weet wat Bungie hier nog meer mee van plan is... Hopelijk wat gratis extra maps!