Custom Robo Arena

Het eerste wat je van het spel te zien krijgt is een vlammend scherm met in grote letters Custom Robo Arena op de voorgrond. De keiharde nep-gitaarsolo zet de juiste toon, nou stoer hoor! In eerste instantie lijkt de angst met wéér een laf Pokémon-aftreksel te maken te hebben gegrond. Ook de voorgangers van Custom Robo Arena waren in Europa geen daverend succes, maar gelukkig is de eerste indruk niet altijd de juiste.

Als ik groot ben word ik politieagent!
De hoofdrolspeler in Custom Robo Arena (CRA) ben jij. Samen met je vader, moeder en oudere zus ben je net verhuisd naar een nieuwe stad. Je vader en zus hebben een belangrijke baan bij NeoBrain, de ontwikkelaar van Custom Robo\'s en voor hun werk ben je met de familie naar een andere stad verhuisd. Om het verhuisleed dat je vaders carrière op jou veroorzaakt wat te verzachten koopt hij een Custom Robo voor je (waarschijnlijk gewoon gejat op het werk). Je eerste schooldag in een nieuwe klas wordt dus wat dragelijker gemaakt door het hi-tech speeltje. Al snel maak je vrienden, word je lid van hun Custom Robo-team en ga je de strijd aan met tegenstanders op toernooien of gewoon op straat. Ondertussen help je de lokale politie, omdat je later zelf ook agent wilt worden en ontrafel je een complot.
Dit is het verhaal van de singleplayer in een notendop. Ondanks het kleine gebied waar de game zich afspeelt en de simpliciteit van het verhaal houdt het je toch een aardige tijd zoet.
De goed uitgewerkte gevechten en de vele te verzamelen objecten zorgen voor een aardige speelduur.



Variatie
Een van de speerpunten bij CRA is de mogelijkheid om je robot aan te passen naar gelang je eigen voorkeur. Er zijn vele verschillende robots en elk van hen is weer uit te rusten met een grote verscheidenheid aan vuurwapens, bommen, benen, etcetera. Het is leuk om telkens weer nieuwe robo\'s of upgrades te kopen en uit te proberen in de gevechten. Naast de onderdelen voor je robot is er ook de mogelijkheid om holoceums en Dioramas aan te schaffen. De eerste zijn de arena\'s waarin je strijdt en de tweede zijn een soort pronk-omgevingen waar de Custom Robo in een bepaalde houding neergezet kan worden. Ook is er een checklist die afgewerkt kan worden door missies te doen. Voor deze opdrachten moet je onder bepaalde voorwaarden een tegenstander verslaan. In totaal veel varriatie die de game net iets langer leuk houdt.



Maar genoeg over al het voer voor verzamelaars, het spel draait natuurlijk om de gevechten. Voordat je daadwerkelijk je tegenstander aan het huilen kunt maken moet je eerst je robot customizen. Zet in de garage de onderdelen op de robot die je denkt het beste te kunnen gebruiken voor het gevecht en poets vervolgens de robot op voor optimale prestatie. Want niet-glimmende robots zijn natuurlijk altijd in het nadeel, dat weten we allemaal. Met een doekje of een super-doekje kun je de robot fijn laten glimmen en net zoals bij mensen wordt het kruis van de robot ook vies. Haal dus extra lang je doekje over het kruis van je mannetjes- of vrouwtjesrobot voor een stralend resultaat.
Klaar met poetsen? Hoppa, knallen! Je robot wordt in kubusvorm het Holoceum ingeschoten en na het uitklappen begint de strijd. In de kleine arena spring en ren je om je tegenstander heen terwijl je hem beschiet en bestookt met lasers en bommen. Ontwijk de tegenaanvallen en scoor een comboaanval op het moment dat je tegenstander (tijdelijk) gevloerd is. De gevechten verdienen meestal geen schoonheidsprijs, omdat het onder druk zetten van je tegenstander met een overdosis lood en lasers toch het beste werkt, maar ze zijn wel spannend. De meeste computertegenstanders zijn goed te verslaan, maar ze geven genoeg weerstand om je toch geconcentreerd te houden. Te nonchalant (of dronken) een gevecht afraffelen en toch winnen is er niet bij.