Super Rub a Dub

Super Rub a Dub is een van de meest schattige en lieve spelletjes die je op dit moment kunt vinden. Het zou zelfs \'kiddy\' genoemd kunnen worden, je speelt immers met een badeendje, en badeendjes zijn voor kinderen. Toch?

Wrong, badeendjes zijn hip, helemaal als je ze via motion sensors door een bak met water kan sturen om zo door verschillende doolhoven heen te komen. Ondertussen moet je baby-badeendjes bevrijden uit hun luchtbel en uit de buurt blijven van gemene opwind-haaien! Inderdaad, de opzet van Rub a Dub is erg simpel, het enige dat je hoeft te doen is badeendjes bevrijden en ze naar de uitgang leiden. Natuurlijk worden de in totaal 60 levels steeds moeilijker, maar het basisprincipe blijft hetzelfde.

De game heeft niet zo heel veel te bieden buiten de verschillende levels, je speelt een level en daarna speel je het volgende level. Om de vijf levels is er een bonuslevel en om de levels te herspelen moet je een beetje een record-hoer zijn die nooit tevreden is. Rub a Dub is echter geen game waarvan je meer moet verwachten, het is vooral een tech-demo die laat zien wat er allemaal mogelijk is met de SIXAXIS.

In Rub a Dub bestuur je, net als in bijvoorbeeld Monkey Ball, het level door middel van motion control. Wil je het eendje naar links laten bewegen, dan tilt je de SIXAXIS naar links en het water in de bak stroomt naar beneden/links. Met het water zwemt ook het badeendje dan naar links en zo kun je het badeendje besturen. Dit is echter niet het enige, je kan het badeendje ook laten springen om bijvoorbeeld over gaten of muurtjes heen te komen. Springen met een badeendje doe je door je SIXAXIS een zwieper omhoog te geven. Let er wel op dat je badeendje niet buiten de bak met water terecht komt.

De vraag is nu natuurlijk of het bewegen met de controller werkt. Gelukkig kunnen we hier een volmondig JA op antwoorden. De SIXAXIS werkt prima en de game reageert goed op jouw bewegingen. Je moet echter in het begin wel even wennen, want het lijkt alsof de SIXAXIS iets gevoeliger is en sneller reageert op kleine bewegingen dan de Wiimote. Qua besturing zit het dus wel goed in Rub a Dub. Op grafisch en geluidstechnisch vlak is er niet veel interessants te melden. De game ziet er leuk uit en heeft een relaxed melodietje. Ook hoor je uiteraard wat gekwaak en wat bubbels. Niets mis mee dus, maar ook niet super bijzonder.

Conclusie

Rub a Dub is een aardige game die laat zien hoe goed de SIXAXIS kan werken als er goed gebruik van gemaakt wordt. De opzet van de game kennen we van een aantal Wii-games als Kororinpa en Monkey Ball, maar nu kunnen ook PS3 gamers hiermee kennis maken, en dat voor maar 4,99 euro.

Voor dat bedrag is Rub a Dub eigenlijk gewoon een verplichte download, de game blijft leuk om even tussendoor te spelen. Ook het verbeteren van records (die van jezelf of van anderen via de online leaderboards) kan je blijven bezighouden. Enige minpuntje is misschien dat de game niet echt diepgaand is, maar dat is ook helemaal niet de bedoeling van de game. Als tech-demo voor de SIAXAXIS is het een prima download.