GP2X hardware

De GP2X Personal Entertainment Player, of korter gewoon de GP2X, is een handheld met Linux besturingssysteem. Een handheld met een OS? Het lijkt een PDA, maar dat is het niet. De GP2X is bedoeld als entertainment handheld en daarin werkt hij dan ook het beste.

Een handheld met een OS, dat klinkt al snel als iets voor nerds. In zekere zin is dat ook zo. Het vreemde is dat je met deze handheld meer kunt dan met de gemiddelde gaming handheld, maar voordat je het eerste spelletje aan de praat hebt heb je gemiddeld wel een dag nodig.

Wat kun je er mee?

Om de vraag korter te beantwoorden: wat niet? De mogelijkheden zijn, zeker door het upgraden van het OS letterlijk vrijwel eindeloos. Of je de GP2X nu wil gebruiken als webserver, FTP server, USB host, console emulator, DivX player of voor het lezen van E-Books, het maakt niet uit. Alles is mogelijk, mits je maar de tijd hebt om te puzzelen.

De GP2X wordt echter veruit het meest gebruikt om te gamen. De meeste mensen zullen de GP2X aanschaffen om emulators te draaien, maar er wordt ook heel veel homebrew software geschreven en veel bestaande games worden zelfs nagebouwd voor de GP2X.