Pokémon Mystery Dungeon Blue Rescue Team

Zo\'n tien jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Charmie. Charmie was een vrolijke Charmeleon die altijd zin had in een goed gevecht en er voor me was als ik hem nodig had. Nadat ik echter besloot de wijde wereld in te trekken en Kanto te verlaten, heb ik hem nooit meer teruggezien. Recent kwam hier echter verandering in. Nadat ik wat rare vragen had beantwoord werd ik door mijn oude bekende maatje wakker gemaakt. Ik was op de een of andere manier beland in de huid van een Pokémon en zoals het hoort bij oude vrienden besloot Charmie me een beetje wegwijs te maken in het dorp. Samen besloten we een clubje op te richten om andere Pokémon die de weg een beetje kwijt waren te helpen.

Dit helpen doe je door reddingsopdrachten aan te nemen die je bijvoorbeeld via de post krijgt. Er zijn verschillende kerkers die je hiervoor zult moeten bezoeken met elk hun eigen karakteristieke look. Als je echter dezelfde kerker nog een keer betreedt dan zal de kerker van binnen helemaal veranderd zijn, waardoor je niet elke keer dezelfde kerker zult hoeven te betreden. Elke kerker bestaat uit meedere etages die door trappen met elkaar verbonden zijn. De trappen staan steeds op willekeurige plekken op de etage waardoor het steeds weer zoeken is naar de trap. Als je dan uiteindelijk op de juiste etage aangekomen bent is het een kwestie van de arme drommel vinden en deze je badge laten zien om naar buiten de kerker te transporteren. Je reddingsopdracht is echter niet zonder gevaren. De kerkers zitten vol pokémon die het om de een of andere manier niet goed met je op hebben en zodra ze je zien achter je aan komen om je aan te vallen.


 


Natuurlijk laat je zo\'n aanval niet zomaar gebeuren maar vecht je terug! Mystery Dungeon is een turnbased RPG waarbij je om beurten aanvallen mag doen. Dit zijn de bekende aanvallen uit de Pokémon serie zoals tacle. Met welke Pokémon je terug vecht is ook van belang voor de effectiviteit van je aanval. Elke Pokémon is van een bepaalde soort zoals de soorten ijs en vuur. Elke type heeft daarbij zijn eigen sterktes en zwaktes tegenover andere pokémon. Daarnaast spelen er ook nog andere factoren een rol zoals bijvoorbeeld het weer buiten de kerker.

Voor elke geslaagde missie krijg je vaak een beloning in de vorm van items of de Pokémonse valuta. Deze items kunnen je vervolgens weer helpen bij een gevecht. Naast je standaard beginmaatje, in dit geval een Charmeleon, kun je ook andere vrienden maken die vervolgens lid kunnen worden van jouw rescue team.


 


Hoewel het klinkt alsof Mystery Dungeon erg veel weg heeft van de succesvolle gewone Pokémon games, is dat niet zo. Bepaalde elementen zijn natuurlijk wel hetzelfde, maar hetgeen dat de Pokémon spellen juist interessant maakt is weg want er is weinig wereld te verkennen maar voornamelijk dungeons. Deze dungeons zelf zijn ook niet de moeite waard omdat ze allereerst gewoon erg kaal en grauw zijn, maar daarnaast zijn de dungeons gewoon erg saai om te spelen. Steeds maar weer kom je een dungeon in, verzamel je wat items en versla je een aantal vijanden om later weer hetzelfde te doen in een andere dungeon. Als deze dungeons dan nog leuk aangekleed zouden zijn dan zou het een erg leuk spel kunnen zijn omdat elke ruimte steeds weer nieuw en anders is. Nu is het echter proberen om zo snel mogelijk alle trappen te vinden om vervolgens zo snel mogelijk een Pokémon te bevrijden zodat je weer naar buiten kunt. Eenmaal buiten is het echter een kwestie van minuten voordat je weer in een dungeon staat en het hele riedeltje weer van voor af aan begint. Dit maakt het spel erg saai en eentonig.