Barrow Hill

Barrow Hill is de naam van een grafheuvel in Engeland. Veel minder bekend dan Stonehenge, en mede daardoor lange tijd met rust gelaten door archeologen en toeristen. Toen een groep archeologen op een gegeven moment alsnog begonnen met het in kaart brengen van de steencirkels en graven, vroegen ze een multi-mediabedrijfje om alles zo uitgebreid mogelijk vast te leggen. Dit bedrijf, Shadow Tor, was in handen van Matt Clark en hij kwam op het idee om het verzamelde beeldmateriaal en de mythes die de grafheuvel omringen te verwerken tot een adventure-game. Hij ontwikkelde dit spel nagenoeg in zijn eentje en verkocht het in eerste instantie via zijn website. Op fora voor adventure-liefhebbers ontving het spel lovende kritieken en na verloop van tijd werd het opgepikt door een publisher. Barrow Hill wordt nu uitgegeven door Lighthouse Interactive en is ook in (online) winkels te koop.



In het spel ben je een amateur-archeoloog die de kans krijgt mee te werken aan de opgravingen. Als je aankomt houdt je auto er op onverklaarbare wijze mee op. Je loopt een beetje rond, op zoek naar hulp, maar iedereen is verdwenen. Alleen het radiostation op de top van Barrow Hill is nog bemand en je vindt nog iemand die zich verstopt heeft in een kantoortje. Deze laatste vertelt onsamenhangend over wat er zich heeft afgespeeld en waarschuwt je voor het grote gevaar. Dan sta je er alleen voor...



Het gebied waar Barrow Hill zich afspeelt is redelijk beperkt en bestaat uit een benzinestation annex motel, een oude schuur, de steencirkel en een moeras, plus de verschillende paden er naartoe. Een deel ervan is alleen te bereiken als je een werkende lichtbron hebt, maar verder is het spel tamelijk non-lineair. Je kan meteen vanaf het begin alle plekken bezoeken en beginnen met het ontrafelen van het mysterie. Bepaalde gebeurtenissen in het spel worden getriggerd door jouw acties (bijvoorbeeld iemand bellen, iets pakken of een deur openen) en hierdoor kunnen soms nieuwe sublocaties beschikbaar komen. Omdat het erg donker is (het is tenslotte een griezelspel) en je vaak door het struikgewas moet om ergens te komen, kan het lastig zijn om een bepaalde locatie terug te vinden als je er nog eens naartoe wil. Er is geen kaart voorhanden binnen het spel, en het plattegrondje dat als jpeg meegeinstalleerd word in de game-directory is niet erg behulpzaam. Je moet dus zelf op een kladblaadje schetsen hoe je bij de verschillende plekken kan komen.