Midway Arcade Treasures: Extended Play

Mortal Kombat I, II & III
De Mortal Kombat serie is ook goed vertegenwoordigd met alle drie de delen afzonderlijk op het schijfje. Deze game behoeft nog de minste introductie, want iedereen kent de gruwelijke fatalities van deze game wel. De games hebben niks aan hun snelheid of gruwelijkheid verloren op deze PSP-versies en het speelt dan ook als vanouds. Het is jammer dat ze wel af en toe kleine grafische glitches vertonen, die soms wel wat storend kunnen zijn. Ook kennen de games best lange laadtijden; iets dat ook wel erg irritant is.

Paperboy
Kranten bezorgen als spelletje, maar dan gelukkig wel op de Amerikaanse manier. Je mag de kranten namelijk gooien, maar dan wel op de deurmat anders zeggen ze hun abonnement op. Je gooit namelijk zo een ruit in met die dikke krant van je. Je moet ondertussen ook nog oppassen voor allerlei gevaren in je wijk zoals brandkranen en honden, waardoor je van je fiets af kunt flikkeren. Als je je wijk af hebt mag je je ook nog even uitleven op een racebaan om daar nog wat extra punten bij elkaar te sprokkelen.



<\/center>
Rampart
De bedoeling van deze game is dat je een kasteel bouwt en dit verdedigt tegen aanvallende schepen. Het bouwen van een kasteel heeft wel iets weg van tetris, waarbij je allerlei verschillende stukjes aan elkaar probeert te koppelen tot een sluitend geheel. Heb je eenmaal muren om je kasteel heen, dan mag je hierbinnen kanonnen plaatsen en begint de aanval van de vijand. Je gebruikt dan de kanonnen om deze schepen tot zinken te brengen en je herstelt daarna je kasteel weer in afwachting van de volgende aanval op je kasteel. Vermakelijk maar dit kun je eigenlijk veel beter spelen met een muis dan met de PSP.

Sinistar
Een topdown space shooter, waarbij je je moet manoeuvreren tussen allerlei asteroïden door en ondertussen allerlei vervelende aliens om zeep moet helpen. Het analoge pookje is hier uitermate geschikt voor en de game speelt dan ook lekker weg. Een ideale game om je even vijf minuutjes mee te vermaken.

Spy Hunter
Je bent een soort van knight rider op jacht naar spionnen. Je bent dus constant aan het racen en vijanden van je af aan het schudden. Je hebt hierbij een aantal opties. Zo kun je ze van de weg afdrukken of gewoon kapot schieten. Ook rookgordijnen en olievlekken zijn een optie. Een erg snelle game, waarbij je heel snel moet kunnen reageren om ervoor te zorgen dat je zelf niet van de weg wordt gedrukt.

Toobin\\\'
Racen met een band in een snelle rivier. Voor deze game moet je je PSP een kwart slag draaien en daar begint de ellende al. Hoe hou je de PSP dan lekker vast? Vervolgens werkt de besturing je ook al tegen, want het speelt simpelweg niet lekker. Ik heb de game dan ook maar weer zo snel mogelijk uitgezet. Dit is niks.

Wizard of Wor
Je bent een kleine mannetje met een soort van lasergun in een doolhof met rare draakjes die je af moet schieten. Ondertussen is er ook nog een ander mannetje dat precies hetzelfde probeert te doen. Het lijkt wel een beetje op pacman, maar dat je alleen bezig bent met het jagen op de spookjes. Het voelt echter allemaal wel erg gedateerd aan.

Rampage
Een game die ik vroeger altijd heel leuk vond. Je bent een groot boos monster en je doel is om alle gebouwen te vernietigen. Het leger komt je hierbij achterna en om je levensbalk aan te vullen moet je mensen opeten. Een erg leuk idee, maar het valt nu toch wat tegen. Je gaat wel erg snel dood door al die kleine kogeltjes van de militairen en het kost nogal wat moeite om ver te komen met deze game. Ook de controls voelen nogal stug aan. Dit had beter nostalgie kunnen blijven.



<\/center>

Xenophobe
Je bent in deze game een soort van alienverdelger, waarbij je binnen de tijd het ruimteschip moet schoonvegen. Ieder ruimteschip bevat meerdere kamers en ook allerlei objecten die je moet verzamelen om het geheel tot een goed einde te brengen. Leuk bedacht, maar het is eigenlijk gewoon niet leuk.

Xybots
De laatste game op deze UMD is een third-person shooter, waarbij er weer hele levels gevuld zijn met vervelende aliens die je moet afknallen. Tussen de levels door kun je je uitrusting verbeteren om vervolgens met hernieuwde kracht nog meer aliens af te schieten. Een erg eenvoudige game die zijn werk erg goed doet en nog steeds vermakelijk is.