Mario Party 6

Nu we weten wat er allemaal te doen is gaan we kijken of het allemaal wel de moeite waard is, zeker omdat dit al het zesde deel is. Om met de deur in huis te vallen: JA! Mario Party 6 is de moeite waard, ook voor de mensen die één van de vorige delen al hebben. Hoewel er niet eens echt schokkende vernieuwingen zijn (de microfoon is vooral een gimmick en de dag- en nachtcyclus stelt niets voor) voelt het een stuk frisser aan dan bijvoorbeeld Mario Party 4. Dit komt onder andere door de redelijke Solo-mode en door de snelheid die een stuk is opgeschroefd. De characters lopen een stuk sneller over het bord en ook zijn er geen lange (verplichte) tussenfilmpjes.

<\/center>

Helaas kun je nog steeds niet bepaalde scènes doorskippen, als er bijvoorbeeld twee computergestuurde tegenstanders tegen elkaar gaan duelleren moet je dat helemaal uitkijken en dat is saai. Een ander nadeel is het gemis aan Nederlandse spraakherkenning, je kan alleen maar in het Engels door de microfoon schreeuwen, Nederlands begrijpt Mario niet... Nu is het voor de wat oudere gamer (zeg vanaf een jaar of twaalf) niet zo\\\'n heel groot probleem, maar de jongere gamer, die ook zeker in de Mario Party-doelgroep valt, kan hier best moeite mee hebben.

<\/center>

Gelukkig zijn dit de enige minpuntjes die ik heb kunnen vinden, en ze wegen ook totaal niet op tegen de rest. Het spel is zó ontzettend tof om te spelen, de minigames zijn leuk en afwisselend, de characters gedragen zich grappig, het is de mooiste Mario Party tot nu toe en de muziekjes zijn ouderwets goed (typische Nintendodeuntjes die in je hoofd blijven hangen). Verder vindt zowat iedereen het leuk om te spelen; van je kleine zusje tot je huisgenoten en van je ouders tot je voetbalteam!