Mario Power Tennis

Tennis is een van de bekendste sporten in de wereld, maar voor het geval je het spel toch nog niet kent, hier een korte uitleg. Het spel wordt gespeeld op een rechthoekig veld met in het midden een net. De bal moet over dit net geslagen worden en in het veld op de grond komen en worden teruggeslagen. Als de tegenstander niet terugslaat, dan heb je de punt. Als je zelf de bal niet terug kan slaan, de bal buiten het veld slaat of meerdere keren op jouw kant laat stuiteren dan heeft de tegenstander een punt.

Bij Mario Power Tennis werkt het precies hetzelfde: als de bal op jouw helft stuitert, sla je er tegenaan. Dit slaan gaat heel gemakkelijk door op de A- of B-knop te drukken als de bal bij je in de buurt is. Met de A-knop maak je een Topspin, dit is de standaard slag. Als je de B-knop indrukt dan maakt Mario een slice en gaat de bal snel en laag. Door de knoppen snel na elkaar in te drukken kan je bijvoorbeeld ook nog een super slice of een net shot slaan.

Naast al deze manieren om de bal over het net te slaan, is er ook nog de manier waaraan Mario Power Tennis zijn naam te danken heeft, namelijk het Power Shot. Als je racket gloeit dan kun je een power shot uitvoeren. Er zijn twee soorten power shots: een defensieve en een offensieve. Zoals de namen al zeggen is de eerste power shot bedoeld om je mee te verdedigen, dus om een moeilijke bal mee op te vangen, terwijl de offensieve power shot juist bedoeld is om mee aan te vallen, dus om een moeilijke bal naar de tegenstander te slaan. Elk karakter heeft zijn eigen power shot-animaties

Een groot gemis in het spel is de aanwezigheid van een tutorial om alle verschillende slagen te kunnen leren en rustig te kunnen oefenen. Gelukkig hebben de makers wel geprobeerd om het voor beginners iets makkelijker te maken doordat je ervoor kan kiezen om power shots automatisch te laten doen zodat enkel op het juiste moment op de A-knop drukken genoeg is. Dit is erg handig voor beginners, maar al snel zul je dit zelf gaan doen omdat dat het spel een stuk leuker maakt.